Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Znamy tegoroczne typy przewodnika Gault&Millau 2016


Znaleźć się w żółtym przewodniku kulinarnym Gault&Millau to marzenie każdego szefa kuchni i właściciela restauracji. 27 listopada 2016 roku odbyła się jego kolejna premiera. Wśród wyróżnionych miejsc znalazły się restauracje należące do programu Heritage Hotels Poland, które uzyskały aż osiem czapek. Obiekty należące do fundacji mieszczą się w zabytkowych obiektach w całej Polsce i łączą tradycję z nowoczesnością.
 
Polska gastronomia od tygodni czekała w napięciu na kolejną premierę Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Która restauracja otrzyma najlepszą punktację od inspektorów, który hotel rekomendację? Czy ktoś straci swój czapkowy dorobek? Wszystko stało się jasne 27 listopada, kiedy na zakończenie premierowej Gali na deser podano… egzemplarze przewodnika.
 
 
Sukces odniosły hotele należące do programu Heritage Hotels Poland. W gronie wyróżnionych czapkami (odpowiednik michelinowskich gwiazdek) restauracji hotelowych znalazły się z dorobkiem dwóch czapek Dwór Sieraków (po raz trzeci w zestawieniu), Pałac Mierzęcin (zyskał drugą czapkę), Dwór Kombornia (uzyskał pierwszą czapkę), Pałac Tłokinia, Hotel Alter oraz debiutujący w Przewodniku Zamek Lubliniec. Rekomendacje inspektorów zyskały także hotele: Chopin Boutique B&B, Olandia, Pałac Bugaj i Villa Elise. Również 10 hoteli należących do Heritage Hotels Poland docenili inspektorzy Gault&Millau Polska, a ich opisy znalazły się w tym prestiżowym przewodniku po polskich restauracjach i hotelach.
 
 
Janusz Fic, szef kuchni w restauracji w Dworze Sieraków, otrzymał po raz kolejny nominację na Szefa Roku kuchni tradycyjnej. Jako jeden z pięciu kucharzy miał okazję zaprezentować swoje umiejętności podczas Gali i przygotować kolację dla ponad 500 gości. Warto dodać, że Dwór Sieraków otrzymał najwyższe noty (ze wszystkich 460 ocenianych restauracji) w kategorii jakości karty win, piw i alkoholi regionalnych.
 
 
Gault&Millau to najważniejszy w Polsce i drugi na świecie (zaraz po Michelin) przewodnik gastronomiczny. Jego nazwa pochodzi od nazwisk dwóch autorów założycieli, paryskich krytyków kulinarnych Gaulta i Millau. Inicjatorów pociągały kulinarne nowości, nietypowe smaki i połączenia, kreatywność i inwencja kucharzy. W Polsce Żółty Przewodnik Gault&Millau ukazuje się po raz trzeci i ma opinię najbardziej wiarygodnego źródła informacji o restauracjach i hotelach.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000