VIII Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej, Bukowa Karczma Buczkowice z akcentem zbójnickim nawet wśród drużyn.
W konkursie nominowanym do Kulinarnego Pucharu Polski przystąpiło sześć drużyn:
1. KAP2, Lublin
Tomasz Mielniczuk
Krystian Chojnacki
2. Team Dwa Zbóje, Goczałkowice, Skoczów
Piotr Polak
Krystian Masny
3. Dream Team La Rossa, Oświecim
Rozalia Jurecka
Adrianna Kostucha
4. Hotel Laskowo, Jankowice
Jakub Łazarczyk
Katarzyna Graczkowska
5. Restauracja Carska, Białowieża
Piotr Pyczot
Kamil Gajda
6. Restauracja Miodowa, Wadowice
Bartosz Puchałka
Kamila Górowska.
Złote ciupagi oraz czek na 1800 zł ufundowany przez KPP zdobył
Piotr Polak i
Krystian Masny dzięki potrawom jakie przyrządzili:
Przekąska: ŚLIMAKI W KLASYCZNEJ ODSŁONIEZ CZARNUSZKĄ I JARMUŻEM
Danie główne: JAGNIĘ Z FASOLĄ I CZEREŚNIAMI
JURY w składzie: Jean Bos Jean Bos – przewodniczący, Wiesław Ambros - Vice Przewodniczący, Wolfgang P. Menge, Karel Drapal, Jakub Szlembarski, Grzegorz Janica Piotr Szczygielski zgodnie przyznali dwa kolejne miejsca:
2 miejsce – KAP 2 – Tomasz Mielniczuk, Krystian Chojnacki
3 miejsce – Hotel Laskowo, Jankowice – Jakub Łazarczyk, Katarzyna Graczkowska.
JURY VIP w którym znaleźli się: dr Józef Sadkiewicz, Grzegorz Skalmowski, Wojciech Balicki , Jerzy Czapla wśród startujących ekip wyróżniło
NAGRODĄ JURY VIP drużynę KAP 2.
Podczas rozdania nagród Zarząd Beskidzkiego Klubu Kulinarnego odznaczył specjalnym wyróżnieniem Jean Bos oraz Pawła Malewskiego:
Zasłużony dla Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.
Dziękujemy sponsorom za wsparcie oraz nagrody: Stalgast, QimiQ, UPEMI, Prymat, Snails Garden, Giesser Messer, Solex Germany, Euro-Toques Polska, Sante, Makaron Międzybrodzki.
Współorganizatorom: Euro Toques Polska, Chojna Group, Bukowa Karczma, oraz Partnerom: Beskidzkie Smaki, Higma Service, EB Studio, Commercio Polska, Beskidzcy Zbóje.
Maciej Chojna
Beskidzki Klub Kulinarny
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.