Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Złote Ciupagi w rękach Dwóch Zbójów


VIII Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej, Bukowa Karczma Buczkowice z akcentem zbójnickim nawet wśród drużyn.
 
W konkursie nominowanym do Kulinarnego Pucharu Polski przystąpiło sześć drużyn:
 
1. KAP2, Lublin
Tomasz Mielniczuk
Krystian Chojnacki

2. Team Dwa Zbóje, Goczałkowice, Skoczów
Piotr Polak
Krystian Masny

3. Dream Team La Rossa, Oświecim
Rozalia Jurecka
Adrianna Kostucha

4. Hotel Laskowo, Jankowice
Jakub Łazarczyk
Katarzyna Graczkowska

5. Restauracja Carska, Białowieża
Piotr Pyczot
Kamil Gajda

6. Restauracja Miodowa, Wadowice
Bartosz Puchałka
Kamila Górowska.
 


Złote ciupagi oraz czek na 1800 zł ufundowany przez KPP zdobył Piotr Polak i Krystian Masny dzięki potrawom jakie przyrządzili:
 
Przekąska: ŚLIMAKI W KLASYCZNEJ ODSŁONIEZ CZARNUSZKĄ I JARMUŻEM
 
Danie główne: JAGNIĘ Z FASOLĄ I CZEREŚNIAMI
 


JURY w składzie: Jean Bos Jean Bos – przewodniczący, Wiesław Ambros - Vice Przewodniczący, Wolfgang P. Menge, Karel Drapal, Jakub Szlembarski, Grzegorz Janica  Piotr Szczygielski zgodnie przyznali dwa kolejne miejsca:
2 miejsce – KAP 2 – Tomasz Mielniczuk, Krystian Chojnacki
3 miejsce – Hotel Laskowo, Jankowice – Jakub Łazarczyk, Katarzyna Graczkowska.
 


JURY VIP w którym znaleźli się: dr Józef Sadkiewicz, Grzegorz Skalmowski, Wojciech Balicki , Jerzy Czapla wśród startujących ekip wyróżniło NAGRODĄ JURY VIP drużynę KAP 2.

Podczas rozdania nagród Zarząd Beskidzkiego Klubu Kulinarnego odznaczył specjalnym wyróżnieniem Jean Bos oraz Pawła Malewskiego: Zasłużony dla Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.
 
Dziękujemy sponsorom za wsparcie oraz nagrody: Stalgast, QimiQ, UPEMI, Prymat, Snails Garden, Giesser Messer, Solex Germany, Euro-Toques Polska, Sante, Makaron Międzybrodzki.

Współorganizatorom: Euro Toques Polska, Chojna Group, Bukowa Karczma,  oraz Partnerom: Beskidzkie Smaki, Higma Service, EB Studio, Commercio Polska, Beskidzcy Zbóje.


Maciej Chojna
Beskidzki Klub Kulinarny

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000