W piątek, 18 listopada 2016 roku, w Hotelu Haston, odbyła się V edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów. W konkursie zwyciężyli Paweł Kubera i Kajetan Świokła z Restauracji Figa w Plewiskach. Kolejne miejsca zajęli:
- II miejsce: Dawid Bielawski i Mateusz Gubała z Restauracji Lumiere – Baranowo/Przeźmierowo
- III miejsce: Jakub Sytykiewicz i Marcin Pęcko z Memo Restaurant & Wine – Bydgoszcz.
Z kolei w sobotę, 19 listopada 2016 roku, mieliśmy przyjemność obserwować zmagania uczestników VI edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich. Najlepszymi w tym konkursie okazali się Dawid Konior i Bartosz Puchałka reprezentujący Restaurację Miodowa 8 w Wadowicach. Na kolejnych miejscach uplasowali się:
- II miejsce: zajęli Kamil Filipski i Bartosz Murawski z Garden Culinary Team
- III miejsce: Tomasz Janczewski i Piotr Pawłowski z Restauracji Delight z Łodzi.
Szefowie obu zwycięskich drużyn otrzymali nominację do KPP 2017. Kolejny konkurs nominowany dopiero w marcu 2017 roku – Ogólnopolski Konkurs Młodych Adeptów Sztuki Kulinarnej
L’Art de la cuisine Martell.
Gratulujemy!
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.