Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Elmak
Hello Coffee
Iglotex
Menos
Caffetea
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
XII MISTRZOSTW POLSKI W CARVINGU 2019


W pełnym magii i uroku miejscu OSTOJA CHOBIENICE, 7 czerwca 2019 roku odbyły się zmagania o kolejny tytuł Mistrza Polski w Carvingu 2019. Organizatorami Mistrzostw byli: Marek Rybacki, Dariusz Ślusarczyk oraz Grzegorz Gniech, natomiast swym patronatem konkurs tradycyjnie objęło Stowarzyszenie Carving Team Poland. Należy dodać, iż Mistrzostwa po raz pierwszy toczyły się równolegle ze zmaganiami konkursowymi Wielkopolski Kucharz Roku im. Rafała Jelewskiego, nad którymi pieczę trzymała Kapituła Konkursu wraz z wielozadaniową i niedoścignioną w swej profesji Joanną Ochniak.
 
Tak jak w latach ubiegłych konkurs składał się z dwóch konkurencji. Jednak tym razem uczestnicy mieli nieco podniesioną poprzeczkę przez organizatorów, a to za sprawą skróconego czasu w konkurencji live i to o całą godzinę. Każdy, komu carving nie jest obcy – wie, że czas w precyzyjnym rzeźbieniu jest największym sprzymierzeńcem, jak również największym selekcjonerem mocniejszych i słabszych ogniw.
 


Mimo wszystko, w efekcie zawodnicy pokonali to utrudnienie doskonale, a zmagania konkursowe, do których przystąpili składały się z dwóch etapów, które przemierzyli wyśmienicie:
  • Konkurencja I – praca przywieziona, której tematem był Motyl czyli motyw przewodni konkursu Wielkopolski Kucharz Roku. Zadaniem uczestników było przygotować, doprecyzować oraz wyeksponować wcześniej przygotowaną pracę. Czas przeznaczony na tę konkurencję wynosił jedynie godzinę,
  • Konkurencja II – praca od początku do końca wykonywana na miejscu. Zawodnicy z nienaruszonych surowców wykonywali rzeźby nawiązujące do tematu Powstanie Wielkopolskie. Biorąc pod wzgląd czas, który ograniczony był do zaledwie 1,5 godziny – zadanie to nie było proste.
Do konkursu XII Mistrzostw Polski w Carvingu zakwalifikowanych zostało siedmiu uczestników, a wśród nich:
  •     Jolanta Grabiec,
  •     Adrian Jaworski,
  •     Dorota Zwolińska,
  •     Radosław Skowroński,
  •     Daniel Bewko,
  •     Elżbieta Bugaj,
  •     Paweł Libront.
Prace konkursowe oceniało jury w składzie:
  •     Grzegorz Gniech (przewodniczący jury),
  •     Ewa Drzewicka (juror VIP),
  •     Renata Rybacka,
  •     Sylwia Kruszyńska.
Zwycięzcą tegorocznych XII Mistrzostw Polski w Carvingu został Adrian Jaworski (zdobywca Pucharu Polski Juniorów w Carvingu 2017). Tytuł I Wicemistrzyni Polski w Carvingu otrzymała Elżbieta Bugaj. Natomiast tytuł II Wicemistrza trafił w ręce Daniela Bewko. Serdeczne gratulacje!!!
 


Ogromne brawa należą się wszystkim uczestnikom, którzy z profesjonalizmem i dużym zapałem tworzyli swoje carvingowe dzieła. Z tego też względu organizatorzy chcąc docenić ciężką pracę każdego zawodnika, wręczyli wszystkim na wieczornej gali wieńczącej Mistrzostwa pamiątkowe dyplomy i puchary. Oczywiście, trzy największe trafiły do zwycięskiej trójki, która stanęła na podium. To właśnie te osoby otrzymały vouchery ufundowane przez :
  • Hauseboat Poland – o wartości 2.500 zł (I miejsce) 
  • Unity Line – o wartości 1.200 zł (II miejsce)
  • Wild Bear Knives – o wartości 1.000 zł (III miejsce).
Bardzo dziękujemy fundatorom nagród głównych oraz wszystkim sponsorom i partnerom dzięki, którym Konkurs mógł się odbyć. Dziękujemy wszystkim, którzy od lat tworzą z nami historię Mistrzostw Polski w Carvingu !

Do zobaczenia za rok !
ORGANIZATORZY XII Mistrzostw Polski Carvingu
 
Źródło: http://www.carving-gniech.pl/xii-mistrzostw-polski-w-carvingu-2019/

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Ch?odnictwo Przemys?owe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Rational Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wod? Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet ? sprzeda? hurtowa sztu?ców Hello Coffee Menos Caffetea
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj si? |  Klub Gastrony |  Bezp?atne konto |  Bezp?atny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000