Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
XIII edycja ogólnopolskiego konkursu włoskiej sztuki kulinarnej Arte Culinaria Italiana – rozstrzygnięta


Dnia 10 marca 2018 roku, w Trzebownisku koło Rzeszowa, w hotelu Blue Diamond Active Spa odbyło się wielkie święto kuchni włoskiej. Organizatorem i pomysłodawcą Arte Culinaria Italiana jest znany szef kuchni, Giancarlo Russo.
 
 
W konkursie wzięło 12 profesjonalnych ekip z całej Polski. Zadaniem było przygotowanie dwóch potraw: pierwszej na bazie makaronu Barilla i drugiej – mięsnej z wykorzystaniem rostbef Sokołów. Popisowe dania oceniało jury złożone z największych autorytetów kulinarnych, takich jak Andrzej Polan, Kurt Sheller, Teofilos Vafidis, Wiesław Bober, Dariusz Zahorański, Tomasz Purol pod przewodnictwem prezesa Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Krzysztofa Szulborskiego.
 
 
Jurorzy nie mieli łatwego zadania, wszyscy uczestnicy bowiem prezentowali niezwykle wysoki poziom. Zwycięska drużyna została jednak wybrana jednogłośnie. Konkurs Arte Culinaria Italiana 2018 wygrała reprezentacja hotelu Lemon Spa z Gródka nad Dunajcem – Iwona Tomasiak i Teresa Salamon. Jedyne panie biorące udział konkursie zachwyciły jury swoim spaghetti z langustynkami i rostbefem z pieczonym fenkułem. Drugie miejsce zajęli Przemysław Bednarz i Łukasz Fabiszewski z hotelu Bonifacio z Sochocina, na trzecim zaś uplasował się Jakub Hołota i Rafał Kuźniar z restauracji KUKNUK w Rzeszowie.
 
 
Wszystkie stanowiska uczestników były wyposażone przez sponsorów konkursu w profesjonalny sprzęt kuchenny niezbędnych do przygotowania finałowych dań. Zawodnicy m.in. mogli poznać innowacyjny system zmywania naczyń korzystając ze zmywarki firmy Winterhalter.
 
 
Konkurs miał charakter otwarty dla zwiedzających, którzy licznie przybyli by podziwiać prawdziwych szefów kuchni w akcji lub też spotkać znane postacie ze świata telewizji i sportu.
 
 
W ramach Arte Culinaria Italiana odbył się także konkurs gwiazd, które także miały okazję sprawdzić się w roli kucharzy. Mieliśmy okazję podziwiać kulinarne popisy dziennikarza i prezentera Zygmunta Chajzera, aktora Tomasz Kozłowicza, wokalisty Pawła Stasiaka czy mistrza świata z 2014 roku w siatkówce – Krzysztofa Ignaczaka. Wśród gwiazd triumfował team Tomasza Kozłowicza. Drugie miejsce zajęła drużyna Zygmunta Chajzera, trzecie zaś zajął Paweł Stasiak i jego siostra Daria.
 
Specjalne wyróżnienie Master of Pasta dla kapitana zespołu, który stworzył najciekawsze danie z wykorzystaniem makaronu Barilla, wręczane było w ramach Arte Culinaria Italiana po raz pierwszy. Nagrodę specjalną Master of Pasta za najlepsze danie z wykorzystaniem makaronu Barilla, otrzymał Paweł Gałecki z restauracji Piano w Lublinie. Kucharz weźmie udział w eliminacjach do Pasta World Championship – prestiżowego międzynarodowego konkursu kulinarnego, organizowanego przez Academię Barilla w Mediolanie.
 
 
Polska po raz drugi została zaproszona do udziału w Pasta World Championship. W tym roku konkurs odbędzie się w październiku, kiedy to do Włoch zjadą kulinarni mistrzowie z całego świata. Kibicujmy reprezentantowi Polski Pawłowi Gałeckiemu z restauracji Piano w Lublinie.

Serdecznie gratulujemy wszystkim zwycięzcom i uczestnikom Konkursu!

Sponsorem relacji jest firma Winterhalter

Więcej informacji znajdziecie Państwo na: www.winterhalter.com.pl oraz sklepie on-line


Winterhalter Gastronom Polska Sp. z o.o.

Trakt Brzeski 62 B
05-077 Warszawa-Wesoła
tel.: 22 773 25 52
e-mail: biuro@winterhalter.com.pl
www.winterhalter.com.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000