Za nami warsztaty „Wołowina na grilla – szkolenie”, które odbyły się w Restauracji Sopocki Młyn. Kucharze podczas trzech intensywnych dni (2-4 maja 2023 roku) szlifowali swoje umiejętności z zakresu zdrowego przygotowywania potraw grill, barbecue i wędzenia. Szkolenie było realizowane przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP w ramach promocji polskiej wołowiny.
Przeważająca większość polskich restauratorów skupia się na najbardziej popularnych metodach obróbki mięsa wołowego jak gotowanie i pieczenie. Czasem nie wykorzystują do końca potencjału, jaki drzemie w różnych rodzajach mięsa wołowego, skupiając się tylko na tych najbardziej popularnych. Polskim przetwórcom i producentom brakuje wiedzy na temat innych sposobów przyrządzania mięsa wołowego jakim jest grillowanie i BBQ.
Warsztaty były prowadzone przez utytułowaną kadrę instruktorską, która ma na swoim koncie osiągnięcia na mistrzostwach świata w grillowaniu i babercue, a także pracę w jury konkursów o zasięgu ogólnopolskim i światowym. Kucharze nauczyli się peklowania, marynowania oraz obróbki termicznej wysokiej klasy wołowiny na różnych urządzeniach typu smoker.
Szkolenia realizowane są przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP w ramach promocji polskiej wołowiny i
odbywają się pod okiem specjalistów z dziedziny grilla i barbecu. Zajęcia teoretyczne mocno przeplatają się z praktyką, gdzie do dyspozycji uczestników jest wysokiej klasy mięso wołowe. Dodatkowym atutem warsztatów Finansowanych z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego jest możliwość uzyskania Licencji i Certyfikatu „Kucharza grilla i barbecue”, uprawniających do podjęcia pracy zarobkowej w Polsce i Unii Europejskiej – po zdaniu egzaminu.
Warsztaty były finansowane w całości z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Aby wziąć udział w szkoleniu – należy wypełnić
formularz oraz odesłać go na podany poniżej adres mailowy.
Zapraszamy do zapisów: mail:
biuro@smoker.com.pl
Więcej informacji pod numerem telefonu: (+48) 607-221-623
Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.