Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
„Wołowina na grilla - szkolenie” w Restauracji „Fregata” w Koszalinie


Kolejne warsztaty „Wołowina na grilla – szkolenie” odbyły się w dniach 17-19 maja 2023 roku w Restauracji „Fregata” w Koszalinie. Dzięki wsparciu Funduszu Promocji Mięsa Wołowego kucharze biorący w nich udział mogli nie tylko poszerzyć wiedzę z zakresu grillowania, barbecue czy tradycyjnego wędzenia, ale również zdobyć licencję i certyfikat „Kucharza grilla i barbecue”.

 „Wołowina na grilla - szkolenie” to cykl szkoleń pod okiem wybitnych specjalistów – Mistrzów z dziedziny grilla i barbecue. To także zwiększenie wiedzy konsumentów, jak i producentów na temat walorów odżywczych i prozdrowotnych w zrównoważonej diecie.

Przeważająca większość polskich restauratorów skupia się na najbardziej popularnych metodach obróbki mięsa wołowego, jak gotowanie i pieczenie. Co też przyczynia się do niewykorzystanego do końca potencjału jaki drzemie w różnych rodzajach mięsa wołowego, skupiając się tylko na tych najbardziej popularnych. Polskim przetwórcom i producentom brakuje wiedzy na temat innych sposobów przyrządzania mięsa wołowego - jakim jest grillowanie i BBQ.

Wszyscy kucharze uczestniczący w szkoleniu pogłębili swoją wiedzę dotyczącą marynowania i obróbki termicznej wołowiny różnymi metodami. Zajęcia teoretyczne mocno przeplatały się z praktyką, gdzie do dyspozycji uczestników było wysokiej klasy mięso wołowe oraz specjalistyczny sprzęt jak grillo-wędzarnie. Dodatkowym atutem warsztatów i szkoleń Finansowanych z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego była możliwość uzyskania Licencji i Certyfikatu „Kucharza grilla i barbecue”, uprawniających do podjęcia pracy zarobkowej w Polsce i Unii Europejskiej – po zdaniu egzaminu.

Warsztaty były finansowane w całości z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Aby wziąć udział w szkoleniu – należy wypełnić formularz oraz odesłać go na podany poniżej adres mailowy.   

Zapraszamy do zapisów: mail: biuro@smoker.com.pl

Więcej informacji pod numerem telefonu: (+48) 607-221-623

Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000