Kolejne warsztaty „Wołowina na grilla – szkolenie” odbyły się w dniach 17-19 maja 2023 roku w Restauracji „Fregata” w Koszalinie. Dzięki wsparciu Funduszu Promocji Mięsa Wołowego kucharze biorący w nich udział mogli nie tylko poszerzyć wiedzę z zakresu grillowania, barbecue czy tradycyjnego wędzenia, ale również zdobyć licencję i certyfikat „Kucharza grilla i barbecue”.
„Wołowina na grilla - szkolenie” to cykl szkoleń pod okiem wybitnych specjalistów – Mistrzów z dziedziny grilla i barbecue. To także zwiększenie wiedzy konsumentów, jak i producentów na temat walorów odżywczych i prozdrowotnych w zrównoważonej diecie.
Przeważająca większość polskich restauratorów skupia się na najbardziej popularnych metodach obróbki mięsa wołowego, jak gotowanie i pieczenie. Co też przyczynia się do niewykorzystanego do końca potencjału jaki drzemie w różnych rodzajach mięsa wołowego, skupiając się tylko na tych najbardziej popularnych. Polskim przetwórcom i producentom brakuje wiedzy na temat innych sposobów przyrządzania mięsa wołowego - jakim jest grillowanie i BBQ.
Wszyscy kucharze uczestniczący w szkoleniu pogłębili swoją wiedzę dotyczącą marynowania i obróbki termicznej wołowiny różnymi metodami. Zajęcia teoretyczne mocno przeplatały się z praktyką, gdzie do dyspozycji uczestników było wysokiej klasy mięso wołowe oraz specjalistyczny sprzęt jak grillo-wędzarnie. Dodatkowym atutem warsztatów i szkoleń Finansowanych z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego była możliwość uzyskania Licencji i Certyfikatu „Kucharza grilla i barbecue”, uprawniających do podjęcia pracy zarobkowej w Polsce i Unii Europejskiej – po zdaniu egzaminu.
Warsztaty były finansowane w całości z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Aby wziąć udział w szkoleniu – należy wypełnić formularz oraz odesłać go na podany poniżej adres mailowy.
Zapraszamy do zapisów: mail: biuro@smoker.com.pl
Więcej informacji pod numerem telefonu: (+48) 607-221-623
Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.