Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wielkopolski Mikser Kulinarny z Ernestem Jagodzińskim w ramach programu Szef dla Młodych Talentów


13. stycznia 2017 roku w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbył się pierwszy, wielkopolski Mikser Kulinarny w ramach programu Szef dla Młodych Talentów. Gośćmi wydarzenia byli m.in. Malka Kafka, właścicielka sieci Tel Aviv Urban Food oraz Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji Cucina 88 w Poznaniu.

W styczniowym Mikserze Kulinarnym, zorganizowanym przez sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, wzięło udział około stu uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych.
 

Pokaz kulinarny, przygotowany w ramach wydarzenia, poprowadził Ernest Jagodziński – szef kuchni restauracji Cucina 88 oraz zdobywca tytułu Szef Jutra Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017. Tematem przewodnim były Warzywa i zioła w kuchni, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. pieczone buraki z kardamonem, kozim serem, trybulą i jogurtem oraz sernik z topinamburem, pistacją i pastą yuzu.

Gościem spotkania była także właścicielka sieci Tel Aviv Urban Food, Malka Kafka, która podzieliła się swoim doświadczeniem w zakresie zarządzania restauracją i opowiedziała o mitach przedsiębiorczość i modelach biznesowych w gastronomii.
 
 
Uczestnicy Miksera mieli okazję poznać i wypróbować unikalne produkty pochodzące z oferty MAKRO, takie jak czerwone banany, pitahaya, kalleross, czy grzyby shimeji. Degustację przygotował zespół ds. grupy klientów HoReCa w MAKRO, reprezentowany przez Piotra Kuzielę i Eryka Adamczyka.

Szef dla Młodych Talentów to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w MAKRO i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000