Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
Elmak
Hello Coffee
Iglotex
Menos
Caffetea
Fanex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wielki sukces wyższej uczelni i szkoły gastronomicznej ze Szczecina  w Paryżu


Mamy zaszczyt poinformować Państwa, że 1 lipca odbył się we Francuskiej Szkole Gastronomii i Zarządzania Hotelami Ferrandi w Paryżu Europejski Finał Konkursu Przepisów w ramach międzynarodowego projektu Seafoodtomorrow. W konkursie udział brały szkoły gastronomiczne z 6 krajów Europy. Polskę reprezentowały Zespół Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja ze Szczecina oraz Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 z Gryfina.
 
Pierwsze miejsce, za danie: Kiełbaski brokułowo - marchewkowe z karpia z sosem musztardowo-majonezowym z batatami, zdobył zespół ze Szczecina. Autorem przepisu jest Wioletta Skuratowicz, nauczyciel technologii gastronomicznej, absolwent Wydziału Rybactwa Morskiego i Technologii Żywności, specjalność: technologia żywności pochodzeni a morskiego.
 
 
Współdziałanie wyższej uczelni oraz  szkoły zawodowej zaowocowało otrzymaniem prestiżowej nagrody w skali europejskiej. Szczeciński gastronomik reprezentowali Szymon Makowiecki (uczeń), Jakub Rosów (uczeń) i Wioletta Skuratowicz (nauczyciel), a uczelnię – dr hab. inż. Małgorzata Sobczak, prof. ZUT, dr inż. Remigiusz Panicz i mgr inż. Piotr Eljasik z Katedry Technologii Mięsa, Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.
 
 
Ukoronowaniem wspólnego sukcesu będzie wdrożenie nagrodzonego dania do produkcji w wielu krajach naszego kontynentu. Jest to ogromne wyróżnienie dla uczestników projektu na arenie międzynarodowej, dzięki któremu karp trafi na europejskie stoły.
 
 
Projekt SEAFOODTOMORROW - Nutritious, safe and sustainable seafood for consumers of tomorrow (Odżywcza, bezpieczna i zrównoważona żywność pochodzenia morskiego dla konsumentów jutra) jest realizowany w ramach programu Horyzont 2020, największego w historii Unii Europejskiej programu w zakresie badań naukowych i innowacji, w którym partnerem krajowym strategicznym jest Katedra Technologii Mięsa, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.   Celem tego międzynarodowego projektu jest kompleksowe podejście do produkcji żywności pochodzenia wodnego, o polepszonej i potwierdzonej jakości (głównie wartości odżywczej), co w rezultacie  pozwoli wyprodukować atrakcyjne produkty, dostosowane do potrzeb różnych grup konsumentów.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Ch?odnictwo Przemys?owe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wod? Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet ? sprzeda? hurtowa sztu?ców Hello Coffee Tableart Tomasz Miszczak Secpol Komat CTK Doram
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj si? |  Klub Gastrony |  Bezp?atne konto |  Bezp?atny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000