Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
W VIII finale Wine & Food Noble Night zobaczymy 12 restauracji


Pierwszy etap corocznego konkursu kulinarnego dobiegł końca. Spośród nadesłanych zgłoszeń wybrano te, które najlepiej wypadły w testach komisji i jednocześnie cieszą się dobrą opinią nie tylko branżowych profesjonalistów, ale i amatorów-smakoszy.

19 września 12 szefów kuchni wraz z zespołami kucharzy weźmie udział w jednej z najtrudniejszych konkurencji, jakie znają polskie konkursy kulinarne. Wyzwanie polega przede wszystkim na przygotowaniu na żywo aż 700 porcji misternych i pięknie podanych przystawek oraz dań głównych. Deser natomiast przyrządzony zostanie przez znakomitych mistrzów kuchni już poza konkursem.
 
Warto podkreślić, że uroczysta gala finałowa odbywa się w niecodziennej scenerii – imponujących rozmiarów sali restauracyjnej. Widok starannie zaaranżowanego namiotu o powierzchni 5000 m2, rokrocznie w innej scenografii, zapiera dech w piersiach tym bardziej, że budowany jest 30 dni po to, by… zniknąć niedługo po rozstrzygnięciu konkursu.

Zainteresowanie konkursem zatacza coraz szersze kręgi, o czym najlepiej świadczy lista zakwalifikowanych finalistów. Połowa z nich to restauracje spoza dużych ośrodków miejskich, co w tym roku buduje wyjątkowo barwny zestaw finalistów:

1. A La Carte z Ustki
2. Bulaj z Sopotu
3. Endorfina z Warszawy
4. Galeria Blu z Bielska-Białej
5. Hugo z Poznania
6. Inspiracja by Kopicki z pomorskiej Przyjaźni
7. Kiepura z Krynicy Zdrój
8. Le Victoria Brasserie Moderne z Warszawy
9. Permare z Kołobrzegu
10. Poziom 511 ze śląskiego Podzamcza
11. Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel z Dzierżoniowa (woj. dolnośląskie)
12. Z57 z Warszawy.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000