Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Uczniowie technikum we Władysławowie wzięli udział w szkoleniu z przyrządzania potraw z grilla i bbq


W Zespole Szkół nr 1 we Władysławowie w dniach 20-22 stycznia 2023 roku odbyły się warsztaty dla uczniów technikum i nauczycieli zawodu z zakresu zdrowego przygotowywania potraw grill i barbecue. Szkolenie było realizowane przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP w ramach promocji polskiej wołowiny.
 
 
Pomimo trwających ferii, uczniowie technikum o profilu TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH z wielkim zapałem i zainteresowaniem przystąpili do warsztatów z zakresu wołowiny. Dzięki trzydniowemu szkoleniu poznali tajniki prawidłowego "Przyrządzania potraw z grilla i bbq", które zakończyło się egzaminem kwalifikacji zawodowej. Za sprawą Funduszu Promocji Mięsa Wołowego oraz Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP młodzież pracowała na najlepszej polskiej wołowinie. Szkolenie poprowadzili Mistrzowie Świata z Reprezentacji Polish Bbq, reprezentujący Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ.   
 

Warsztaty i szkolenie było prowadzone przez utytułowaną kadrę instruktorską, która ma na swoim koncie osiągnięcia na mistrzostwach świata w grillowaniu i babercue, a także pracę w jury konkursów o zasięgu ogólnopolskim i światowym. Uczniowie i nauczyciele nauczyli się peklowania, marynowania oraz obróbki termicznej wysokiej klasy wołowiny na różnych urządzeniach typu smoker.
 
 
W ostatnim dniu projektu odbyła się walidacja i certyfikacja wybranych uczniów w kwalifikacji: „Przygotowanie potraw grill i barbecue” w ramach Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji. Uczniowie klasy czwartej Zespołu Szkół o profilu gastronomicznym we Władysławowie zdobyli nowy zawód rynkowy: "Kucharz grill i barbecue", potwierdzony państwową licencją honorowaną we wszystkich krajach Unii Europejskiej. Wszyscy uczestnicy otrzymali zaświadczenia potwierdzające udział w szkoleniu oraz prawo do przystąpienia do walidacji.
 
 
Warsztaty były finansowane w całości z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Kolejne szkolenia/ warsztaty promujące polskie zdrowe mięso wołowe:
3-5 luty 2023 – miejsce Drążdżewo oraz 24-26 kwiecień 2023 miejsce Sztynort.
 
 
Aby wziąć udział w szkoleniu – należy wypełnić formularz oraz odesłać na podany poniżej adres mailowy.    

Zapraszamy do zapisów: mail: biuro@smoker.com.pl
Więcej informacji pod numerem telefonu: (+48) 607-221-623
 
Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000