Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Szósty Festiwal Dobrego Smaku


W sobotę, 27 czerwca 2009 odbyła się szósta edycja Festiwalu Dobrego Smaku. W łódzkiej Manufakturze można było oglądać kucharzy gotujących na żywo.

W konkursie profesjonalistów kulinarnych wzięło udział 12 restauracji. Ich reprezentanci mieli za zadanie przygotować potrawę z ryb i owoców morza. Dania oceniało jury w składzie: Robert Sowa - przewodniczący, Teofilos Vafidis - ekspert kuchni greckiej, Mirosław Jabłoński - szef kuchni andel's Hotel Łódź, Andrzej Żylski - szef kuchni andel's Hotel Kraków, Piotr Wesołowski - Gazeta Wyborcza, Agnieszka Nowak - Manufaktura, Piotr Malewski - Stalgast.

Konkurs wygrała restauracja Revelo za Stek z tuńczyka ułożony na spaghetti z atramentu kałamarnicy w asyście sezonowej papryki i białego sosu truflowego. Kolejne miejsca zajęły: Restauracja Rodzinna Cammino za Rekina w sosie migdałowym i Restauracja Polska za Sandacza faszerowanego warzywami podanego na liściach szpinaku w aromacie szyjek rakowych.

Podczas Festiwalu, odbył się również konkurs kulinarny dla dziennikarzy. Odwiedzający Manufakturę mogli podziwiać sztukę serwowania drinków w wykonaniu duetu Drinkshow - Waldemara Seilera i Mateusza Szewczyka, podziwiać rzeźby owocowe Dariusza Ślusarczyka czy zasięgnąć porady specjalisty od diety - Agnieszki Daraż z kliniki 4health.

Olbrzymim powodzeniem cieszyła się prowadzona co godzinę degustacja Eklezji - ciastka czterech kultur. Eklezja to nowy, słodki upominek z Łodzi. Recepturę, na którą składa się piernik z miodem i migdałami, oblany szlachetną czekoladą przygotowała cukiernia Miś. Ciastko ma promować Łódź na międzynarodowych targach i miejskich imprezach okolicznościowych.

Materiały: Organizator, opr. Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000