Zakończyły się warsztaty z wołowiny pt.: "Szkolenie domowych Wędzarzy i Masarzy dla działalności MOL i RHD". Ostatnie szkolenie odbyło się w Sztynorcie, legendarnej miejscowości na Mazurach. Podczas trzech dni (24-26 kwiecień 2023) kucharze mogli poznać tajniki przygotowania dań z grilla i barbecue i uzyskać certyfikat kwalifikacji zawodowej "Kucharz Grill i Bbq".
Nowy Sztynort Osada Wolności to pensjonat położony w bezpośrednim sąsiedztwie portu, tuż obok zespołu pałacowo-parkowego, w otoczeniu zieleni. W tak pięknym miejscu nie brakuje żeglarzy, ale i świetnych kucharzy, którzy byli gotowi podzielić się swoją kulinarną wiedzą. Gospodarz i szef kuchni obiektu Nowy Sztynort - Maciej Jeszka wraz ze swoją drużyną, pokazał nowe techniki obróbki i przepisy na dania z wołowiny.
Każde szkolenie, tak i to zostało poprowadzone przez instruktorów wysokiej klasy specjalistów z zakresu przygotowania dań z grilla i barbecue (bbq), posiadający wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej. A byli to Leszek Kosarzecki, Mariusz Nowicki oraz dr Jacek Kucharski. Swoją wiedzą i pasją zarazili uczestników szkolenia i ich oswajali z tematem walorów odżywczych wołowiny i sposobów na jej wykorzystanie.
Szkolenie zakończone zostało egzaminem kwalifikacji zawodowej "Kucharz Grill i Bbq".
Zapraszamy na kolejne szkolenia finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego pt. "Wołowina na grilla":
- 2-4 maj 2023 Sopot (brak miejsc)
- 17-19 maj 2023 Koszalin , Restauracja FREGATA
- 23-25 maj 2023 Śrem/ Olsza , Klub Jeździecki AGRO-HANDEL.
Aby wziąć udział w szkoleniu – należy wypełnić
FORMULARZ i odesłać go na podany poniżej adres mailowy.
Zapraszamy do zapisów: mail:
biuro@smoker.com.pl
Więcej informacji pod numerem telefonu: (+48) 607-221-623
Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.