Laureaci drugiego miejsca w konkursie Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016 w dniach 13-19 lutego br. odbyli staż w stołecznej restauracji La Rotisserie pod okiem szefa kuchni Pawła Oszczyka. Organizatorem inicjatywy jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, a partnerstwo strategiczne nad projektem objął Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska.
Uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim, Maciej Pisarek i Dariusz Serkis, którzy w październiku 2016 roku wywalczyli drugie miejsce w Mistrzostwach Młodych Kucharzy, zakończyli właśnie tygodniowy staż w restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie. Laureaci konkursu organizowanego przez MAKRO mieli okazję trenować pod okiem Szefa Roku Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016 i członka Rady programu Szef dla Młodych Talentów, Pawła Oszczyka.
MAKRO kontynuuje swoją misję rozwijania młodych kucharzy poprzez program
Szef dla Młodych Talentów, który obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w MAKRO i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni. Partnerem programu jest prestiżowy, międzynarodowy przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach w Polsce -
Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska.
Partnerem strategicznym Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016 był Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska.
Źródło: www.mediamakro.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.