Dnia 3 czerwca 2017 roku odbył się szósty konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2017 – Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś, którego celem jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej.
W tym roku do rywalizacji stanęło 13 drużyn. W ramach zadania konkursowego należało przygotować przystawkę, w której produktami obowiązkowymi były filet z suma ze skórą, amarantus ekspandowany i cykoria oraz danie główne na bazie biodrówki jagnięcej bez kości, mąki orkiszowej (odmiana Oberkulmer Rotkorn) i kiszonej czerwonej kapusty.
Uczestników konkursu Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś oceniali Adam Michalski (Przewodniczący Jury), Mariusz Nowicki, Łukasz Konik, Mirosław Reszczyk, Dariusz Zahorański, Krzysztof Szulborski, Waldemar Hołówka i Krzysztof Wojtal.
Najwyższe noty za przygotowane dania otrzymała drużyna w składzie Piotr Huszcz i Łukasz Boreczek z Hotelu Restauracji Piano w Lublinie. Tym samym, Piotr Huszcz, ponownie będzie miał okazję zaprezentować się w finale Kulinarnego Pucharu Polski 2017.
Na kolejnych miejscach uplasowali się: Piotr Archiciński i Joanna Świderska z Lazy Dog Cooking (miejsce II) oraz Emil Klimas i Dawid Feist z Restauracji Cucina (miejsce III).
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.