18 stycznia odbył się pierwszy półfinał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2017, kolejny odbędzie się 15 lutego. Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy!
Uczniowie mieli za zadanie przygotować danie główne z krewetek z dodatkiem dowolnej Primerby Knorr Professsional.
Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017.
Finaliści wyłonieni podczas pierwszych rozgrywek półfinałowych, kolejność przypadkowa:
- Tomasz Haczkowski – Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu
- Marika Karulak – Zespół Szkół Technicznych w Zbąszynku
- Dariusz Serkis – Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
- Joanna Palińska – Zesół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu
- Mateusz Ludwicki – Zesół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu
- Daniel Ogonowski – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej.
Nad przebiegiem konkursu czuwało prestiżowe Jury w składzie:
- Grzegorz Kazubski, Przewodniczący Jury – Honorowy Prezes OSSKiC
- Artur Skotarczyk – Szef Kuchni Restauracji Muga Poznań
- Katarzyna Daniłowicz – Szef Kuchni Olszewskiego 128 Wrocław
- Krzysztof Gawlik – Master Chef Ekspert Kulinarny RM GASTRO
- Marcin Sasin – Executive Chef Hotel Sheraton Warszawa
- Sebastian Krauzowicz – Executive Chef Copernicus Toruń Hotel.
Uczniom, którym nie udało się zakwalifikować do dalszych etapów konkursu dziękujemy za nadesłane zgłoszenia i zachęcamy do udziału w kolejnych edycjach konkursu.
Źródło: www.unileverfoodsolutions.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.