Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Pierwsze Otwarte Mistrzostwa Polski w Grillowaniu i BBQ 2019


Grill Natury Smak – to hasło przewodnie pierwszych Otwartych Mistrzostw Polski w Grillowaniu i BBQ, które odbyły się 14 września 2019 roku w Parku Rozrywki Julinek koło Warszawy. W mistrzostwach wzięło udział 25 drużyn z 7 krajów, a ich dania oceniali certyfikowani jurorzy przez KCBS z wielu krajów, w tym Jim Johnson - guru BBQ z USA.
 

Organizator - Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ ( www.polishgrillandbbq.com ) zaprosiło na mistrzostwa ekipę z International KCBS, która dbała o prawidłowy przebieg konkursu, zasady i regulamin. Dzień wcześniej, tj. 13 września 2019 r. odbyło się szkolenie dla Jurorów, które poprowadził guru amerykańskiego BBQ - Jim Johnson. Dla fanów BBQ nie zabrakło również warsztatów, podczas których Jim Johnson pokazał dania BBQ kuchni amerykańskiej, które wykonał na polskich produktach,
a w szczególności Polskiej Wołowiny.
 

Dania konkursowe były oceniane przez profesjonalną komisję Jury pod przewodnictwem delegacji
z KCBS. Wśród nich znaleźli się przedstawiciele KCBS i instruktorzy International Certified Barbecue Judge (CBJ):
  • Wayne i Maria Lohman z USA
  • Bill i Debby Gage z USA
  • Jim i Becky Johnson z USA
  • Vilela De Castro z Portugali.
 

Wyniki I Otwartych Mistrzostw Polski w Grillowaniu i BBQ z podziałem na kategorie
(po 5 pierwszych zespołów):
 
Kategoria - Deser:
1. Broken Ribs - 180.0000
2. Smoking Aces BBQ - 178.2972
3. Hotel Bellotto - 175.4056
3. Polish BBQ Team Low&Smoke - 175.4056
5. Catering Hotel Bellotto - 174.8572
 
Kategoria - Kurczak:
1. Broken Ribs - 178.8572
2. Duvalls Pork Pit Crew - 174.2744
3. PureBBQ - 173.7028
4. Smoking Aces BBQ - 171.9658
4. White Squirrel BBQ - 171.9658

Kategoria - Mostek Wołowy:
1. iQ - 179.4400
2. Rokende Regahs - 178.2972
3. Smoking Aces BBQ - 176.5600
4. PureBBQ - 176.0000
5. White Squirrel BBQ - 175.4056

Kategoria - Sos:
1. White Squirrel BBQ - 174.8916
2. Polish BBQ Team Low&Smoke - 174.8456
3. BBQ Fire Home - 173.1200
4. Broken Ribs - 172.5600
5. Byczy PCM Grill Team - 172.0572

Kategoria - Wieprzowina:
1. iQ - 178.8800
2. PureBBQ - 177.7144
3. Smoking Aces BBQ - 174.8572
4. Buttrub.com - 174.8456
5. White Squirrel BBQ - 172.5600

Kategoria - Żeberka Wieprzowe:
1. PureBBQ - 180.0000
2. Insomnia BBQ Team - 177.1428
2. Duvalls Pork Pit Crew - 177.1428
4. White Squirrel BBQ - 176.0000
5. Smoking Aces BBQ - 175.4172

Kategoria - Dania regionalne:
1. Bellotto Team BBQ - 171.4400
2. Polish BBQ Team Low&Smoke - 169.7144
3. Poparzeni Ogniem - 169.7028
4. FIFI Poland BBQ Team Smoker - 169.1428
5. Polish BBQ Mafia - 168.5600
 
 
WYNIKI ŁĄCZNIE:
  1. PureBBQ - 707.4172
  2. iQ - 703.4056
  3. Smoking Aces BBQ - 698.8000
  4. White Squirrel BBQ - 695.9312
  5. Broken Ribs - 689.6572
  6. Buttrub.com - 685.5996
  7. Rokende Regahs - 685.0976
  8. Insomnia BBQ Team - 672.5256
  9. Polish BBQ Mafia - 663.9884
  10. Duvalls Pork Pit Crew - 663.3712
  11. VxO Grill & BBQ - 650.7204
  12. Polish BBQ Team Low&Smoke - 649.0972
  13. BBQ Fire Homs - 644.0000
  14. Catering Hotel Bellotto - 639.9316
  15. Byczy PCM Grill Team - 635.6112
  16. Kitchen Ideas BBQ Team - 627.9772
  17. Bellotto Team BBQ - 621.7028
  18. Poparzeni Ogniem - 618.8456
  19. The Legendary Jacu's BBQ Team - 617.1544
  20. Hotel Bellotto - 613.5196
  21. Holy Smoke - 611.2912
  22. FIFI Poland BBQ team Smoker - 610.7544
  23. Ugrillowani Polish BBQ Team - 484.6400
  24. Buła Barbecue Polska - -------
  25. Master of Fire BBQ Team - -------
 
 
Pierwszą edycję mistrzostw miał przyjemność poprowadzić Tomasz Jakubiak.
 
Większość ekip uczestniczących swoje dania przygotowywała na grillo-wędzarniach marki SMOKER.
 
Całkowita pula nagród 18.000 PLN.
 
Partnerami Merytorycznymi byli:
  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich Euro-Toques Polska,
  • Euro-Toques Polska,
  • Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników.

I Otwarte Mistrzostwa Polski w Grillowaniu i BBQ zostały sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Konkurs BBQ został zorganizowany na zasadach i przy współpracy KCBS https://www.kcbs.us.

 
Patronat nad imprezą objęło Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ oraz portal Gastrona.pl
   
Zobacz galerię – fotoreportaż
Zobacz film
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000