Reprezentacja powołana przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich wręczyła oficjalne podziękowania i pyszne upominki sponsorom i patronom medialnym, którzy wspierali drużynę podczas przygotowań. Drużynę na
Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie IKA 2016 reprezentowały następujące osoby:
- Manager drużyny – Krzysztof Szulborski
- Kapitan drużyny – Adam Woźniak – Szef kuchni Restauracji 1611, w Hotelu Dwór Oliwski/ Gdańsk.
Członkowie drużyny:
- Robert Skubisz – Szef Kuchni Amber Room/ Warszawa
- Tomasz Milewski – Szef Kuchni w Hotelu Mikołajki*****/ Mikołajki
- Przemysław Tworkowski – z-ca Szefa Kuchni Stena Line
- Przemysław Langowski – Szef Kuchni Restauracji Magiel w Hotelu Almond/ Gdańsk
- Mariusz Gachewicz – Szef Kuchni w Hotelu Zamek w Gniewie/ Gniew
- Krzysztof Gradzewicz – Szef Kuchni Restauracja Correze / Gdańsk
- Wojciech Dembowski – Szef Kuchni Banglob Catering/ Gdynia
- Jacek Kempa – Szef Kuchni Restauracji Kempa Smaków/ Wrocław
- Paweł Stawicki – Szef Kuchni Restauracji Mercato w Hotelu Hilton/ Gdańsk
- Daniel Zawalich – Szef cukierni w Amber Room/ Warszawa
- Jacek Majcherek - Szef Kuchni Restauracji Słowacki w Smart Hotelu/ Gdańsk
- Piotr Zawalich – z-ca Szefa Kuchni Hotel Mikołajki*****/ Mikołajki
- Andrzej Ławniczak – Pomorska Akademia Kulinarna/ Gdańsk.
Po części oficjalnej, wszyscy goście zostali zaproszeni na lunch przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji Magiel w Hotelu Almond - Przemysława Langowskiego, który był gospodarzem wydarzenia.
Narodowa Reprezentacja Polskich Kucharzy mogła trenować i wziąć udział w olimpiadzie IKA 2016 dzięki wsparciu sponsorów: Iglotex S.A, Dajar HoReCa, Gzella, ChemaN, Kotányi, Mlekovita, Kruszwica, Fusion Gusto, Chef, Farm Frites, Ambasador92.
Gościem honorowym spotkania był Marszałek Województwa Pomorskiego Mieczysław Struk.