Za nami 8. edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów, który odbył się 25 października 2019 roku w Haston City Hotel we Wrocławiu. Wygraną w konkursie, oprócz nagrody pieniężnej, był też udział w fianle Kulinarnego Pucharu Polski 2020!
Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów to pierwszy z 9 konkursów nominowanych do 20. Jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Do rywalizacji przystąpiło 12 ekip kucharskich z całej Polski. Każda z drużyn musiała wykazać się znajomością technik w dwóch konkurencjach. Pierwsza, sprawnościowa, polegała na luzowaniu wybranych fragmentów mięsa wołowego. W drugiej konkurencji drużyny musiały wykazać się kreatywnością i technikami kulinarnymi przygotowując przystawkę i danie główne na bazie mięsa wołowego z obowiązkowym użyciem piwa oraz dowolnego produktu z linii CHEF.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy byli: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
Kulinarny Rajd Mistrzów zwyciężyli Radosław Pelcow i Kamil Mamerski z Airport Okęcie w Warszawie, którzy zdobyli tym samym nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2020. Drugie miejsce zajęli Maciej Małecki i Marcin Nowak z Puro Hotel w Warszawie, a na trzecim miejscu uplasowali się Jarosław Kowalewski i Przemysław Kopania z Puro Hotel w Warszawie.
Zdjęcia: Kulinarny Puchar Polski
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.