Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Elmak
Hello Coffee
Sokołów
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Lemonia
Makro Cash & Carry
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów 2019


Za nami 8. edycja Kulinarnego Rajdu  Mistrzów, który odbył się 25 października 2019 roku w Haston City Hotel we Wrocławiu. Wygraną w konkursie, oprócz nagrody pieniężnej, był też udział w fianle Kulinarnego Pucharu Polski 2020!
 
 
Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów to pierwszy z 9 konkursów nominowanych do 20. Jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Do rywalizacji przystąpiło 12 ekip kucharskich z całej Polski. Każda z drużyn musiała wykazać się znajomością technik w dwóch konkurencjach. Pierwsza, sprawnościowa, polegała na luzowaniu wybranych fragmentów mięsa wołowego. W drugiej konkurencji drużyny musiały wykazać się kreatywnością i technikami kulinarnymi przygotowując przystawkę i danie główne na bazie mięsa wołowego z obowiązkowym użyciem piwa oraz dowolnego produktu z linii CHEF.
 
 
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy byli: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.
 
 
Kulinarny Rajd Mistrzów zwyciężyli Radosław Pelcow i Kamil Mamerski z Airport Okęcie w Warszawie, którzy zdobyli tym samym nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2020. Drugie miejsce zajęli Maciej Małecki i Marcin Nowak z Puro Hotel w Warszawie, a na trzecim miejscu uplasowali się Jarosław Kowalewski i Przemysław Kopania z Puro Hotel w Warszawie.
 
Zdjęcia: Kulinarny Puchar Polski

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Ch?odnictwo Przemys?owe Testo Winterhalter Polska Rational Robot - Coupe Robvita Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado expondo Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wod? Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet ? sprzeda? hurtowa sztu?ców Hello Coffee Artek Espiga Belgium`s Best
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj si? |  Klub Gastrony |  Bezp?atne konto |  Bezp?atny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000