Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
16.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Ogólnopolski Klaster Polscy Liderzy Gastronomii szansą dla gastronomii


W dniu 16 czerwca 2015 r. w restauracji Moonsfera w Warszawie odbyło się pierwsze spotkanie umożliwiające poznanie Ogólnopolskiego Klastra Środowiskowego Branży Gastronomicznej. Spotkanie miało na celu zaprezentowanie wspólnie podejmowanych działań w ramach  nowej inicjatywy na rynku gastronomicznym.

Ogólnopolski Klaster Środowiskowy Branży Gastronomicznej Polscy Liderzy Gastronomii powstał w październiku 2014 r. i zrzesza podmioty z branży gastronomicznej działające na terenie całej Polski. Głównym celem działalności Klastra jest tworzenie optymalnych warunków do integracji środowisk z branży turystyczno-hotelarsko-gastronomicznej oraz ich współpracy, nakierowanej na wzmocnienie potencjału tej branży w Polsce poprzez podnoszenie jej konkurencyjności, ulepszanie jakości świadczonych usług, wpływanie na poprawę kształcenia specjalistów oraz współpracę w zakresie promocyjnym, dydaktycznym i badawczo-rozwojowym.


Działania Klastra skierowane są do restauracji, hoteli, menedżerów, kelnerów, kucharzy, barmanów, nauczycieli przedmiotów zawodowych, szkół gastronomiczno-hotelarskich, firm gastronomicznych działających na terenie całego kraju. W ramach wspólnych projektów zrealizowane zostaną m.in. szkolenia, doradztwo, staże, warsztaty, imprezy targowo-wystawiennicze, promocja oferty firm zrzeszonych w klastrze pod wspólną marką, jak również wdrażanie dobrych praktyk w kraju i za granicą.

Członkowie Klastra, to grupa fachowców działająca w szeroko rozumianym sektorze gastronomii, o uznanym autorytecie, potwierdzonym osobistymi dokonaniami. W spotkaniu wzięło udział również wielu zaproszonych gości, m.in.:

  • Ewa Lada – dyrektor Zespołu Szkół Spożywczo – Gastronomicznych, Warszawa
  • Maria Burska – redaktor naczelny – Przegląd Gastronomiczny
  • Danuta Siekierska – Przegląd Gastronomiczny
  • Anna Wasiak – Ministerstwo Edukacji Narodowej
  • Renata Świderska – Kuratorium Oświaty w Warszawie
  • Mirosław Rzucidło – Żywiec Zdrój S.A.
  • Jerzy Kruk – dwukrotny vice-mistrz Polski Sommelierów
  • Paweł Maliszewski – Coffee Zone.

Podczas spotkania przedstawiono korzyści wynikające z przynależności podmiotów do Klastra. Zaprezentowano ofertę Klastra, firm członkowskich przed szeroką publicznością oraz harmonogram planowanych wspólnie działań.


Polscy Liderzy Gastronomii funkcjonują w oparciu o zasady partnerstwa i współpracy, której jednym z najważniejszych efektów będzie zintegrowanie podmiotów z branży gastronomicznej. Wspólne i efektywne działania Klastra, oparte na wymianie wiedzy i doświadczeń, umożliwią rozwój obecnych i ułatwią tworzenie nowych, kompleksowych rozwiązań oraz usług na wysokim poziomie. Klaster jest otwarty na przyjęcie nowych podmiotów zainteresowanych współpracą i działaniami partnerskimi.

Zapraszamy na stronę Klastra: www.klastergastronomiczny.pl oraz na specjalną grupę na facebook'u o nazwie Klaster Gastronomiczny.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000