Najbardziej lubi przyrządzać dania mięsne zwłaszcza dziczyznę oraz desery i pieczywo.
Maciej Pisarek o sobie:
Moja przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2014 roku pod okiem Pana Pawła Salamona.
Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej stał się udział w konkursach gastronomicznych.
Inspirację do gotowania czerpię od innych szefów kuchni zarażających entuzjazmem do gastronomii.
Budowanie dania zaczynam od konceptu i pochodzenia danego produktu.
W pracy motywuje mnie uśmiech na twarzy zadowolonych gości.
Najbardziej lubię przyrządzać dania mięsne zwłaszcza dziczyznę oraz desery i pieczywo.
Moje popisowe danie to pasztety różnej maści.
Nie wyobrażam sobie kuchni bez masła.
Chciałbym poznać kuchnię wschodu.
Nie lubię smaku strachu przed nowością.
Mój największy sukces zawodowy to spotykanie wspaniałych ludzi na swojej drodze.
Za 5 lat chciałbym w dalszym ciągu poszerzać swoją wiedzę kulinarną.
W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie dobry deser.
Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Nową Zelandię. Wspaniałe środowisko, krajobrazy i niesamowite produkty.
W dniach 26-27 września będę spełniał swoje marzenia.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z moim mentorem, Pawłem Salamonem.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.