4 lutego odbył się drugi półfinał, po którym wybrani zostali finaliści. Konkurs ma zachęcić młodych kucharzy do pogłębiania wiedzy, rozwijania umiejętności i ciągłego dążenia do osiągnięcia sukcesu poprzez aktywne uczestniczenie w życiu środowiska kulinarnego.
Jury w składzie Grzegorz Kazubski - Makro HoReCa Centrum Manager, Grzegorz Labuda - Executive Chef Grand Hotel Tiffi, Iława, Joanna Ochniak – Przewodnicząca Kobiet World Chefs Association, Ewa Olejniczak - Executive Chef Restauracja Villa Foksal, Warszawa, Paweł Oszczyk – Szef Kuchni Hotelu La Regina, Warszawa oraz Tomasz Purol - Executive Chef Blow Up Hall, Poznań wybrało ostatecznie dwunastu finalistów.
O tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej walczyć będą:
- Klaudia Jankowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej;
- Kamila Matela z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej;
- Tomasz Grota z Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni;
- Wojciech Komsa z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie;
- Stanisław Górka z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu;
- Oskar Dąbrowski z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie;
- Adrian Dziewięcki z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej;
- Łukasz Dzikowski z Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu przy ul. Kłodzkiej;
- Przemysław Kopania z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej;
- Robert Kwiecień z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu przy ul. Kościuszki;
- Natalia Lipińska z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej;
- Patrycja Paluszkiewicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej.
Finał odbędzie się 11 marca w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu!
Finalistom serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia!
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.