W dniu 17 września 2016 roku w Skoczowie na Rynku odbyły się XIII Regionalne Dni Rybactwa. Imprezie towarzyszyły wystawy rybackie oraz konkursy kulinarne.
Tego dnia odbyły się również Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia dla uczniów szkół gastronomicznych. Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych z Cieszyna reprezentowali: Nikoleta Dziadek z kl. 2ga oraz Robert Pochopień z kl. 3hg, którzy zajęli wysokie II miejsce. Jury przypadł do gustu serwowany przez nich Karp w mleku z karmelizowanymi marchewkami i puree z pietruszki.
Natomiast uczniowie klasy 1ga wsparli zaplecze techniczne imprezy pomagając sporządzić danie z patelni dla wszystkich osób będących w tym czasie na Skoczowskim Rynku. Opiekunami uczniów były: D. Przyłęcka, D. Urbańczyk.
Finalistom konkursu życzymy dalszych sukcesów!
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.