Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru 2020


Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru odbyły się 25 lutego 2020 roku, podczas trzeciego dnia targów Expo Sweet. Tematem przewodnim były: Polskie desery – wczoraj, dziś i jutro.

Każdy Zespół miał za zadanie przygotować 12 sztuk identycznych deserów restauracyjnych a la carte. Dziesięć zostało przedstawionych do oceny i degustacji dla Jurorów, zaś dwa losowo wybrane przekazane zostały fotografowi oraz publiczności.
 

Jury Mistrzostw oceniło prace konkursowe biorąc pod uwagę następujące kryteria:
  • Kreatywność, estetyka prezentacji od 0 do 50 punktów
  • Nawiązanie do tematu mistrzostw od 0 do 50 punktów
  • Dekoracja, zastosowanie technik od 0 do 50 punktów
  • Kompozycja smakowa od 0 do 100 punktów
  • Organizacja i czystość pracy od 0 do 50 punktów.
 
Zwycięzcy Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru Expo Sweet 2020:
  • I miejsce: Restauracja Halka z Zakopanego
  • II miejsce: Restauracja Szara Gęś z Krakowa
  • III miejsce: Filharmonia Smaku z Łodzi.
Laureatom przyznane zostały bardzo atrakcyjne nagrody:

I miejsce
- Medale Expo Sweet za I miejsce dla Uczestników,
- Puchar Expo Sweet dla Zakładu Pracy,
- Dyplomy,
- Czek o łącznej wartości 10 000 PLN – w tym 5000 PLN nagrody pieniężnej
dla Uczestników i 5000 PLN w formie vouchera dla Firmy Zgłaszającej.

II miejsce
- Medale Expo Sweet za II miejsce dla Uczestników,
- Dyplomy,
- Czek o wartości 6 000 PLN – w tym 3000 PLN nagrody pieniężnej dla
Uczestników i 3000 PLN w formie vouchera dla Firmy Zgłaszającej.

III miejsce
- Medale Expo Sweet za III miejsce dla Uczestników,
- Dyplomy,
- Czek o wartości 4 000 PLN – w tym 2000 PLN nagrody pieniężnej dla
Uczestników i 2000 PLN w formie vouchera dla Firmy Zgłaszającej.
 
 
Imprezę objęły patronatem najważniejsze media branżowe, a oceny prac konkursowych dokonali wykwalifikowani Jurorzy.
 
Źródło: http://exposweet.pl/konkursy/mistrzostwa-polski-w-przygotowaniu-deseru-2020

Zdjęcia: Exposweet

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000