Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Krakowianin z tytu...
Najlepsza ekipa na...
X Ogólnopolski Kon...
Konkurs Les Chefs ...
Konkurs na Najleps...
Mamy polskiego Gor...
VII Ogólnopolski K...
II edycja Konkursu...
Młodzi sommelierzy...
Wielki sukces Zesp...
Rekord Gunnessa w ...
Laureaci Konkursu ...
Bartosz Peter dwuk...
Aleja Gwiazd Sztuk...
Kolacja Mistrzów
Złoty Medal MTP ta...
XIII Mistrzostwa P...
Międzynarodowy Fes...
Galicyjskie Smaki ...
XV Dorszowe Żniwa ...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Elmak
Hello Coffee
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Mikser Kulinarny z tłuszczami w roli głównej


Styczniowe spotkanie z cyklu Szef dla Młodych Talentów przyciągnęło 250 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Tematem przewodnim pierwszego w 2018 roku Miksera Kulinarnego były tłuszcze.
 
Czwarte spotkanie w drugiej edycji Szefa dla Młodych Talentów odbyło się 12 stycznia 2018 r. w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Na młodych adeptów sztuki kulinarnej czekały pokazy kulinarne, prezentacje i degustacje, które pomogły im poszerzyć wiedzę potrzebną do rozpoczęcia kariery w gastronomii.
 

Pokaz kulinarny poprowadził Jarek Walczyk, szef kuchni restauracji Pink Lobster i prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Zaprezentował on m.in. aromatyzowanie olejów oraz technikę konfitowania, opowiedział młodym kucharzom o pracy w branży gastronomicznej oraz zaprosił ich do wspólnego gotowania. Katarzyna Noga, Marketing Manager Zakładów Tłuszczowych Kruszwica, opowiedziała uczniom o pochodzeniu, właściwościach i zastosowaniu tłuszczów oraz zaprosiła ich do degustacji różnego rodzaju olejów. Natomiast Matias Glusman, sommelier wodny oraz ekspert Coca-Cola, przeprowadził szkolenie m.in. o tym, jak odpowiednio dobrać wodę do dania i co wpływa na smak wody. Prezentacji towarzyszyła degustacja wody Kropla Delice.
 
 
Na najbardziej aktywnych uczestników czekały upominki, m.in. odzież kuchenna przygotowana przez partnera programu – firmę ChemaN. Natomiast po zajęciach odbył się test wiedzy. Dwóch uczniów, którzy zdobędą najwyższy wynik, czeka specjalna nagroda – staż w restauracji Pink Lobster pod okiem Jarosława Walczyka.
 

Partnerami programu Szef dla Młodych Talentów są: ChemaN – producent profesjonalnej odzieży dla gastronomii oraz Kropla Delice – średniomineralizowana naturalna woda mineralna z oferty Coca‑Cola HBC Polska w segmencie wód premium, przeznaczona dla segmentu HoReCa. Partnerem Miksera Kulinarnego były Zakłady Tłuszczowe Kruszwica – największy w Polsce i jeden z największych w Europie Środkowej przetwórca nasion oleistych i producent tłuszczów roślinnych.
 

Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez MAKRO Polska. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne (w tym książkę Mix Wiedzy Kulinarnej). Z myślą o uczniach szkół gastronomicznych MAKRO Polska prowadzi także konkurs Wyzwanie MAKRO Chefa.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Menos Werner & Mertz EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Watersystem
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000