Dnia 12 sierpnia odbył się ostatni z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski – Międzynarodowe Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny.
W konkursie udział wzięło 6 drużyn. Ekipy miały dwa zadania. Pierwszym z nich było przygotowanie dania, w którym składnikami obowiązkowymi były comber z polskiej jagnięcy z kością lub bez kości, kasza jaglana, rabarbar, kurki (pieprznik jadalny) oraz Olej z esencją masła Kruszwica. W konkursowym deserze – konkurencja druga – musiały zostać natomiast użyte ser owczy; bryndza, bundz, oscypek z obowiązkowym dodatkiem likieru czekoladowego firmy Chopin.
Zwycięstwo w konkursie, a zarazem nominację do Kulinarnego Pucharu Polski wywalczyli
Emil Klimas i
Dawid Feist z
Restauracji Cucina w Poznaniu. Na kolejnych miejscach uplasowali się:
- II miejsce: Michał Kozłowski i Bartosz Fabiś z Restauracja Nifty No.20 w Poznaniu
- III miejsce: Dawid Zagrzywiec i Piotr Gipsiak z Coutyard by Marriott w Warszawie.
Gratulujemy!
Źródło: www.kpp.mtp.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.