Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Aleja Gwiazd Sztuk...
Kolacja Mistrzów
Złoty Medal MTP ta...
XIII Mistrzostwa P...
Polish BBQ KING...
Międzynarodowy Fes...
Galicyjskie Smaki ...
XV Dorszowe Żniwa ...
Finał konkursu bar...
Krajowy finał Worl...
Druga edycja progr...
Grill KAMADO b - N...
Grillo wędzarnia S...
Mistrzostwa Polski...
Polska na podium ś...
Dwudniowy Event Ku...
Paweł Pyra zwycięz...
XIII edycja konkur...
I Ogólnopolskie Mi...
IV edycja Kulinarn...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
Smoker
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Gros
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Fanex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Maciej Undziakiewicz zwycięzcą XII. edycji Festiwal Kuchni Greckiej


Za nami XII. edycja Festiwalu Kuchni Greckiej, która odbyła się 7 kwietnia 2017 roku podczas XXI. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie. Konkurs ten należy do najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych w Polsce.
 
Festiwal Kuchni Greckiej jest wieloletnim projektem, opracowanym i wdrożonym przez Teo Vafidisa, Greka z pochodzenia, z zawodu eksperta i doradcę kulinarnego, z pasji – Ambasadora Kultury i Kuchni Greckiej w Polsce, honorowego członka Chef’s Club Grecji, oraz przedstawiciela Poland Branch Office Chef’s Club of Greece.
 

Uroczystej inauguracji dokonał Jego Ekscelencja Pan Evangelos Tsaoussis, Ambasador Republiki Greckiej w Warszawie, a także Radca Handlowy Ambasady Republiki Cypryjskiej w Warszawie Pan Petrosa Michaelidisa. Jak co roku ekipy kucharzy z całej Polski pod fachowym okiem międzynarodowego Jury przygotowali autorskie dania z wykorzystaniem produktów wskazanych w Regulaminie: Groszek zielony Oerlemans, Ciasto Fillo Kanaki, Młoda marchewka cała Oerlemans, Borowik cały Oerlemans i Oliwa z oliwek Extra Virgin z Krety.
 
 
Zmagania konkursowe miał zaszczyt prowadzić Przemysław Skowron – prezenter radia RMF FM. W rywalizacji wzięło udział 9 zawodników, którzy w ciągu 60 minut musieli przygotować dania inspirowane kuchnią grecką. Pomimo ogromnego wyzwania, wszyscy uczestnicy poradzili sobie doskonale!
 
 
Wszystkie prace konkursowe były oceniane przez Jury profesjonalne oraz Jury gwiazdorskie.
 
Jury profesjonalne w składzie:
  • Jerzy Pasikowski – przewodniczący Jury
  • Giancarlo Russo
  • Robert Sowa
  • Artur Świerżewski
  • Kurt Scheller.

Jury gwiazdorskie, w składzie:
  • Tomasz Kozłowicz
  • Zygmunt Chajzer
  • Joanna Kruk
  • Łukasz Nowicki.
Podczas Uroczystej Gali, która miała miejsce w Restauracji u Artura Świerżewskiego w Zielonce poznaliśmy zwycięzców XII. edycji Festiwalu Kuchni Greckiej.
 
 
Zmagania konkursowe wygrał Maciej Undziakiewicz z Zamku Dubiecko, drugie miejsce zajął Paweł Kubera – Hotel DeSilva Premium – Poznań, a trzecie Sławomir Saguła – Rezydencja Gubałówka.
 
 
Nagrodę główną ufundowaną przez Mouzenidis Travel stanowiła wspaniała wycieczka do Grecji - pakiet dla 2 osób w Grand Platon 4* All Inclusive. Zwycięzcy życzymy udanych wakacji!
 
 
Zwieńczeniem całego wydarzenia była uroczysta Gala, podczas której rozdane zostały nagrody, prezenty i dyplomy. O oprawę muzyczną zadbał zespół Orfeusz, głównymi atrakcjami były tradycyjne tańce oraz tłuczenie talerzy. Zabawa trwała do białego rana.
 
 
Idea zorganizowania Festiwalu Kuchni Greckiej zrodziła się z chęci przybliżenia i propagowania w Polsce tradycji kuchni greckiej. Projekt jest skierowany zarówno do hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, kucharzy, jak i do konsumentów.
 
 
Zarówno laureatom miejsc na podium, jak i wszystkim kucharzom, bardzo serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia za rok!
 
Sponsorem relacji jest firma Oerlemans

Oerlemas Foods Polska
ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel.: 52 318 94 26
fax: 52 318 94 49
ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Makro Cash & Carry Reinex Na Lunch Barry Callebaut M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000