Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Maciej Undziakiewicz zwycięzcą XII. edycji Festiwal Kuchni Greckiej


Za nami XII. edycja Festiwalu Kuchni Greckiej, która odbyła się 7 kwietnia 2017 roku podczas XXI. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie. Konkurs ten należy do najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych w Polsce.
 
Festiwal Kuchni Greckiej jest wieloletnim projektem, opracowanym i wdrożonym przez Teo Vafidisa, Greka z pochodzenia, z zawodu eksperta i doradcę kulinarnego, z pasji – Ambasadora Kultury i Kuchni Greckiej w Polsce, honorowego członka Chef’s Club Grecji, oraz przedstawiciela Poland Branch Office Chef’s Club of Greece.
 

Uroczystej inauguracji dokonał Jego Ekscelencja Pan Evangelos Tsaoussis, Ambasador Republiki Greckiej w Warszawie, a także Radca Handlowy Ambasady Republiki Cypryjskiej w Warszawie Pan Petrosa Michaelidisa. Jak co roku ekipy kucharzy z całej Polski pod fachowym okiem międzynarodowego Jury przygotowali autorskie dania z wykorzystaniem produktów wskazanych w Regulaminie: Groszek zielony Oerlemans, Ciasto Fillo Kanaki, Młoda marchewka cała Oerlemans, Borowik cały Oerlemans i Oliwa z oliwek Extra Virgin z Krety.
 
 
Zmagania konkursowe miał zaszczyt prowadzić Przemysław Skowron – prezenter radia RMF FM. W rywalizacji wzięło udział 9 zawodników, którzy w ciągu 60 minut musieli przygotować dania inspirowane kuchnią grecką. Pomimo ogromnego wyzwania, wszyscy uczestnicy poradzili sobie doskonale!
 
 
Wszystkie prace konkursowe były oceniane przez Jury profesjonalne oraz Jury gwiazdorskie.
 
Jury profesjonalne w składzie:
  • Jerzy Pasikowski – przewodniczący Jury
  • Giancarlo Russo
  • Robert Sowa
  • Artur Świerżewski
  • Kurt Scheller.

Jury gwiazdorskie, w składzie:
  • Tomasz Kozłowicz
  • Zygmunt Chajzer
  • Joanna Kruk
  • Łukasz Nowicki.
Podczas Uroczystej Gali, która miała miejsce w Restauracji u Artura Świerżewskiego w Zielonce poznaliśmy zwycięzców XII. edycji Festiwalu Kuchni Greckiej.
 
 
Zmagania konkursowe wygrał Maciej Undziakiewicz z Zamku Dubiecko, drugie miejsce zajął Paweł Kubera – Hotel DeSilva Premium – Poznań, a trzecie Sławomir Saguła – Rezydencja Gubałówka.
 
 
Nagrodę główną ufundowaną przez Mouzenidis Travel stanowiła wspaniała wycieczka do Grecji - pakiet dla 2 osób w Grand Platon 4* All Inclusive. Zwycięzcy życzymy udanych wakacji!
 
 
Zwieńczeniem całego wydarzenia była uroczysta Gala, podczas której rozdane zostały nagrody, prezenty i dyplomy. O oprawę muzyczną zadbał zespół Orfeusz, głównymi atrakcjami były tradycyjne tańce oraz tłuczenie talerzy. Zabawa trwała do białego rana.
 
 
Idea zorganizowania Festiwalu Kuchni Greckiej zrodziła się z chęci przybliżenia i propagowania w Polsce tradycji kuchni greckiej. Projekt jest skierowany zarówno do hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, kucharzy, jak i do konsumentów.
 
 
Zarówno laureatom miejsc na podium, jak i wszystkim kucharzom, bardzo serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia za rok!
 
Sponsorem relacji jest firma Oerlemans

Oerlemas Foods Polska
ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel.: 52 318 94 26
fax: 52 318 94 49
ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000