Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Paweł Pyra zwycięz...
XIII edycja konkur...
I Ogólnopolskie Mi...
IV edycja Kulinarn...
II Mistrzostwa Pol...
XIX Małopolski Kon...
Najlepszy jesiotr ...
Trzy gwiazdki Mich...
Mikser Kulinarny w...
Ogólnopolski Konku...
Mikser Kulinarny z...
Gala Gault&Millau ...
IX Ogólnopolski Ko...
Dawid Konior i Bar...
Pierwsza gala rozd...
Pierwsza nominacja...
Konkurs Lubelskie ...
Druga edycja progr...
I edycji konkursu ...
Znamy zwycięzcę pó...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Gastromix
Naczynia Polska
GROS
Kocham Wodę
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kwesta na rzecz Fundacji Dzieci Żywione Inaczej

Zobaczcie państwo:
I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

NAJWAŻNIEJSZY JEST UŚMIECH DZIECKA I JEGO SZCZĘŚLIWE DZIECIŃSTWO
 
W Pułtusku, podczas Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego -Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś miała miejsce kwesta na cel charytatywny, z której dochód przeznaczony został na rzecz Fundacji Dzieci Żywione Inaczej działającej przy Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.

CO TO JEST ŻYWIENIE POZAJELITOWE, DOJE LITOWE I DOŻOŁĄDKOWE ?
Są to specjalne metody żywienia stosowane u dzieci i osób dorosłych z różnymi schorzeniami przewodu pokarmowego, u których żywienie fizjologiczne, czyli doustne jest albo niemożliwe albo niewystarczające, aby pokryć potrzeby organizmu i zapewnić jego rozwój. We wszystkich tych metodach substancje odżywcze potrzebne do życia i prawidłowego rozwoju (białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy, elektolity, mikroelementy) są podawane inną drogą niż naturalna.
Żywienie pozajelitowe - inaczej dożylne - polega na podawaniu substancji odżywczych przez specjalny cewnik wszczepiony na stałe do naczynia żylnego.
Żywienie dojelitowe i dożołądkowe - czyli do przewodu pokarmowego - polega na podawaniu pokarmu przez specjalną przetokę, czyli mały otwór w jamie brzusznej bezpośrednio do żołądka lub jelita.
Leczenie takie może trwać miesiące, lata, a nawet całe życie. Dzieci żywione w ten sposób mogą normalnie funkcjonować w rodzinie, środowisku, społeczeństwie. Żeby to było możliwe musimy wspierać rodziców w trudnym procesie leczenia żywieniowego.
 
Podczas Gali Diner przeprowadzona została aukcja dzieł sztuki wyczarowanych z owoców i warzyw przez Polską Grupę Carvingową pracującej pod czujnym okiem Marka Rybackiego.
 
Dzięki ludziom dobrej woli i wielkiego serca zebranych zostało ponad 10 tyś. złotych.
 
Wyjątkowe podziękowania należą się Panu Markowi Zającowi z żona Olą i małą Zuzią, którzy przekazali 3000 zł., grupie motocyklistów z Gold Wings of Poland za bezprzykładne zaangażowanie w licytacji rzeźb z owoców i warzyw, jak również Piotrusiowi Motyce i jego rodzicom za pilotowanie przebiegu całej akcji charytatywnej. Piotruś Motyka powiedział:
-Ja mam już mini-pompę, teraz pomogę moim kolegą w zdobyciu funduszy na jej zakup.... 
Zebrane środki finansowe protokolarnie przekazano Fundacji Dzieci Żywionych Inaczej z przeznaczeniem na zakup mini-pomp do żywienia pozajelitowego.
07 lipca 2009 roku w siedzibie Fundacji Dzieci Żywione Inaczej działającej przy Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie spotkali się:
 
Z ramienia Fundacji Dzieci Żywione Inaczej przy Centrum Zdrowia Dziecka:
 
  • Dorota  Robińska - Sponsor, założyciel i jednocześnie członek Zarządu Fundacji
  • Maria  Podemska - Prezes Fundacji
  • Anna Smorczewska-Kiljan - Z-ca Prezesa Fundacji
  • Katarzyna  Popińska - Członek Rady Nadzorczej Fundacji 
Zramienia Dyrekcji Centrum Zdrowia Dziecka w spotkaniu uczestniczyli
  • Wojciech  Starczyński - Z-ca Dyrektora do spraw Administracyjno-Technicznych
  • Beata  Rędziak -  Kierownik Public Relations
Kapituła Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego - Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś ze Stefanem Birkiem na czele 
  • Polska Grupa Carvingowa z Markiem Rybackim
  • Marek Zając z telewizyjnego programu "Kawa czy Herbata"
 
Za zebrane środki finansowe zakupiono mini-pomp do żywienia pozajelitowego, które przekazano:
 
Mateusz Michna, lat 8Ola Rećko, lat 3Michał Wołoszynek, lat 13
Kwesta na cel charytatywny i protokolarne przekazanie zebranych środków finansowych, jak również zakup i przekazanie mini-pomp do żywienia pozajelitowego, dokonano zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i potwierdzono odpowiednimi dokumentami.

 

Materiał nadesłał Piotr Szczygielski w imieniu Kapituły Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
- Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita RATIONAL Pizzola Robot - Coupe Smoker Gastromix Matlix Naczynia Polska GROS HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi Werner & Mertz M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Espiga Artek Secpol EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Reinex Barry Callebaut Barson
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000