Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Aleja Gwiazd Sztuk...
Kolacja Mistrzów
Złoty Medal MTP ta...
XIII Mistrzostwa P...
Polish BBQ KING...
Międzynarodowy Fes...
Galicyjskie Smaki ...
XV Dorszowe Żniwa ...
Finał konkursu bar...
Krajowy finał Worl...
Druga edycja progr...
Grill KAMADO b - N...
Grillo wędzarnia S...
Mistrzostwa Polski...
Polska na podium ś...
Dwudniowy Event Ku...
Paweł Pyra zwycięz...
XIII edycja konkur...
I Ogólnopolskie Mi...
IV edycja Kulinarn...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
Smoker
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Gros
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Fanex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kwesta na rzecz Fundacji Dzieci Żywione Inaczej

Zobaczcie państwo:
I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

NAJWAŻNIEJSZY JEST UŚMIECH DZIECKA I JEGO SZCZĘŚLIWE DZIECIŃSTWO
 
W Pułtusku, podczas Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego -Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś miała miejsce kwesta na cel charytatywny, z której dochód przeznaczony został na rzecz Fundacji Dzieci Żywione Inaczej działającej przy Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.

CO TO JEST ŻYWIENIE POZAJELITOWE, DOJE LITOWE I DOŻOŁĄDKOWE ?
Są to specjalne metody żywienia stosowane u dzieci i osób dorosłych z różnymi schorzeniami przewodu pokarmowego, u których żywienie fizjologiczne, czyli doustne jest albo niemożliwe albo niewystarczające, aby pokryć potrzeby organizmu i zapewnić jego rozwój. We wszystkich tych metodach substancje odżywcze potrzebne do życia i prawidłowego rozwoju (białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy, elektolity, mikroelementy) są podawane inną drogą niż naturalna.
Żywienie pozajelitowe - inaczej dożylne - polega na podawaniu substancji odżywczych przez specjalny cewnik wszczepiony na stałe do naczynia żylnego.
Żywienie dojelitowe i dożołądkowe - czyli do przewodu pokarmowego - polega na podawaniu pokarmu przez specjalną przetokę, czyli mały otwór w jamie brzusznej bezpośrednio do żołądka lub jelita.
Leczenie takie może trwać miesiące, lata, a nawet całe życie. Dzieci żywione w ten sposób mogą normalnie funkcjonować w rodzinie, środowisku, społeczeństwie. Żeby to było możliwe musimy wspierać rodziców w trudnym procesie leczenia żywieniowego.
 
Podczas Gali Diner przeprowadzona została aukcja dzieł sztuki wyczarowanych z owoców i warzyw przez Polską Grupę Carvingową pracującej pod czujnym okiem Marka Rybackiego.
 
Dzięki ludziom dobrej woli i wielkiego serca zebranych zostało ponad 10 tyś. złotych.
 
Wyjątkowe podziękowania należą się Panu Markowi Zającowi z żona Olą i małą Zuzią, którzy przekazali 3000 zł., grupie motocyklistów z Gold Wings of Poland za bezprzykładne zaangażowanie w licytacji rzeźb z owoców i warzyw, jak również Piotrusiowi Motyce i jego rodzicom za pilotowanie przebiegu całej akcji charytatywnej. Piotruś Motyka powiedział:
-Ja mam już mini-pompę, teraz pomogę moim kolegą w zdobyciu funduszy na jej zakup.... 
Zebrane środki finansowe protokolarnie przekazano Fundacji Dzieci Żywionych Inaczej z przeznaczeniem na zakup mini-pomp do żywienia pozajelitowego.
07 lipca 2009 roku w siedzibie Fundacji Dzieci Żywione Inaczej działającej przy Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie spotkali się:
 
Z ramienia Fundacji Dzieci Żywione Inaczej przy Centrum Zdrowia Dziecka:
 
  • Dorota  Robińska - Sponsor, założyciel i jednocześnie członek Zarządu Fundacji
  • Maria  Podemska - Prezes Fundacji
  • Anna Smorczewska-Kiljan - Z-ca Prezesa Fundacji
  • Katarzyna  Popińska - Członek Rady Nadzorczej Fundacji 
Zramienia Dyrekcji Centrum Zdrowia Dziecka w spotkaniu uczestniczyli
  • Wojciech  Starczyński - Z-ca Dyrektora do spraw Administracyjno-Technicznych
  • Beata  Rędziak -  Kierownik Public Relations
Kapituła Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego - Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś ze Stefanem Birkiem na czele 
  • Polska Grupa Carvingowa z Markiem Rybackim
  • Marek Zając z telewizyjnego programu "Kawa czy Herbata"
 
Za zebrane środki finansowe zakupiono mini-pomp do żywienia pozajelitowego, które przekazano:
 
Mateusz Michna, lat 8Ola Rećko, lat 3Michał Wołoszynek, lat 13
Kwesta na cel charytatywny i protokolarne przekazanie zebranych środków finansowych, jak również zakup i przekazanie mini-pomp do żywienia pozajelitowego, dokonano zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i potwierdzono odpowiednimi dokumentami.

 

Materiał nadesłał Piotr Szczygielski w imieniu Kapituły Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
- Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Makro Cash & Carry Reinex Na Lunch Barry Callebaut M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000