Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
13.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kulinarny Rajd Mistrzów 2021


Dziewiąta edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów odbyła się 22 października 2021 roku w Haston Congress Center we Wrocławiu. W ogólnopolskim konkursie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich, a zwycięzcy, oprócz nagrody głównej, otrzymali nominacje do Kulinarnego Pucharu Polski.
 
 
Tematem bieżącej edycji konkursu była:
- Konkurencja sprawnościowa: Luzowanie całej kaczki na poszczególne elementy: pierś ze skórą z kostką od skrzydła, udko z/k, szyja, skrzydełka, kości. Wygrała ekipa, która wyluzuje dwie kaczki w jak najkrótszym czasie.
- Konkurencja główna:
Przystawka ciepła (8 talerzy) – filet z karpia ze skórą, dowolny zestaw trzech polskich warzyw;
Danie główne (8 talerzy) - pierś z kaczki b/k ze skórą (filet z kaczki może być dowolnie zamarynowany lub z solanki), gruszka, dowolny miód pitny.
 
 
Każda ekipa obowiązkowo poza mięsem musiała użyć:
-  dowolny przynajmniej jeden produkt z linii CHEF użyty w przystawce i daniu głównym
 
Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego musiały obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny. Zawodnicy na przygotowanie przystawki i dania głównego mieli 1 godzina 15 minut.
 
 
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 8000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe oraz bilet do finału 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski, za zajęcie II miejsca 6000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 4000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
 
 
Konkurs zagościł, tradycyjnie w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy byli:
  • Jerzy Pasikowski,
  • Robert Sowa,
  • Marcin Budynek,
  • Giancarlo Russo,
  • Wiesław Bober,
  • Theofilis Vafidis,
  • Wojciech Harapkiewicz,
  • Michał Chrapowicz, Karol Okrasa  jako juror prowadzący.
 
 
Wyniki 9 Edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów:
  • 1 MIEJSCE [894 punkty ]: Rosa Bartosz, Spodzieja Paweł - Hotel LIBERTE 33 Poznań;

  • 2 MIEJSCE [860 punktów]: Smykiewicz Karol, Winiarek Maciej - Restauracja Mirai Clinic, Nowy Gurewicz - Otwock;
  • 3 MIEJSCE [849 punktów ]: Żymelski Jakub, Schmidt Wojciech - Hotel & Restauracja ANTONIŃSKA - Leszno.
 
Wielkie gratulacje dla wszystkich ekip!
 

Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel.
Patrontat nad konkursem objął portal gastronomiczny Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000