Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Elmak
Baziółka
Hello Coffee
Menos
Caffetea
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Konkurs kulinarny Czas na rybę! - Szefowie Kuchni 2019


Dnia 6.10.2019 roku, podczas 9.Wojewódzkiego Święta Karpia oPolskiego, na Zamku w Niemodlinie odbył się konkurs kulinarny Czas na rybę. Pięć dwuosobowych drużyn z całej Polski walczyło o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego w towarzystwie maślanki naturalnej z OSM Olesno.
 


Wyniki konkursu:

1 miejsce - Hotel Bania sp. z o.o.z Białki Tatrzańskiej, w składzie: Adrian Rosół, Szymon Szlembarski.
Potrawa: "Podhalański" karp karp/maślanka/makaron/marchewka/ogórek kiszony/grzyby shimeji
 
2 miejsce - Restauracja Bajka z Grodźca, w składzie: Marcin Klich, Kevin Cwielong
Potrawa: Karp/maślanka oleska/kukurydza/czerwona porzeczka/chrzan
 
3 miejsce: Hotel Radisson Blu z Krakowa, w składzie: Bartosz Lenda, Patryk Studziński.
Potrawa: Staw.
 
 
Nagroda VIP: Restauracja Podpromie z Rzeszowa, w składzie: Seweryn Bałchan, Rafał Rzeszutek
Potrawa: Filet z karpia marynowany w maślance z bulionem rybnym w towarzystwie aromatycznych warzyw.
 


Wyróżnienie miejsce: MUSI SUSHI z Lublina, w składzie: Michał Gasz, Krzysztof Kaźmierczak.
Potrawa: Roladka z karpia Sous-vide 57 st. z prażonym bekonem na maśle szałwiowym/ aromatyczna soczewica z gruszką i selerem naciowym/ kawior z karmelu pomidorowego/ lekka sałatka z rukwi wodnej z olejem lnianym i sokiem z kiszonej cytryny/ pianka z maślanki lekko podwędzanej 

Skład Jury:


DEGUSTACYJNE
  • Marcin Soból - Przewodniczący
  • Adam Chrząstowski
  • Wojciech Harapkiewicz
  • Krzysztof Szulborski
  • Krzysztof Gawlik
TECHNICZNE:
  • Walentyna Jałocha
  • Krzysztof Malinowski
  • Tomasz Smoczyk
VIP:
  • Agnieszka Glamowska (KPP)
  • Zdzisława Bartków (Urząd Gminy Niemodlin)
  • Anna Bodzioch (Urząd Marszałkowski). 
 
Konkurs został dofinansowany przez Samorząd Województwa Opolskiego. Nagrody za IV i V miejsce zostały sfinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Nagroda VIP ufundowana przez Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej.
 
Link do galerii: http://swietokarpia.pl/cnr/galeria/galeria-szefowie-kuchni

Materiał: http://swietokarpia.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Baziółka Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Internorga InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000