Stowarzyszenie Kucharzy Bez Granic kolejny już raz zorganizowało akcje charytatywną, która odbyła się 14 lipca 2019 roku w Pałacu Gorzanów. Tym razem na celu mieli pomoc przy odbudowie jednego z najstarszych zabytków Ziemi Kłodzkiej.
Fundacja Pałac Gorzanów i Kucharze Bez Granic zorganizowali Festiwal kuchni kłodzkiej i dolnośląskiej. Do pomocy przy akcji zgłosili się kucharze z całej Polski.
Nie udałoby się to bez licznych sponsorów, którzy wsparli akcję na potrzeby gotowania: (Dawtona, Aves, Aviko, Dolina Gryki, Doral, Fanex, Sklep PSB Mrówka). Dzięki ich hojności impreza nabrała większego rozmachu.
Podczas festiwalu można było spróbować zupy węgierskiej, pieczonej golonki, bigosu, kaszota grzybowego i buraczanego, żurku po staropolsku, smażonego pstrąga, i wielu innych dań.
Była to pierwsza edycja tej imprezy, a następne będą w kolejnych latach, aby promować kuchnie ziemi kłodzkiej i dolnośląskiej.
Zdjęcia: Stowarzyszenie Kucharzy Bez Granic
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.