Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Rekord Gunnessa w ...
Bartosz Peter dwuk...
Aleja Gwiazd Sztuk...
Kolacja Mistrzów
Złoty Medal MTP ta...
XIII Mistrzostwa P...
Polish BBQ KING...
Międzynarodowy Fes...
Galicyjskie Smaki ...
XV Dorszowe Żniwa ...
Finał konkursu bar...
Krajowy finał Worl...
Druga edycja progr...
Grill KAMADO b - N...
Grillo wędzarnia S...
Mistrzostwa Polski...
Polska na podium ś...
Dwudniowy Event Ku...
Paweł Pyra zwycięz...
XIII edycja konkur...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Makro Cash & Carry
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kolacja Mistrzów – Polskie ryby i skorupiaki


W sobotę, 25 sierpnia 2018 w Restauracji Barka Tumska – SŁODOWA 10 miał miejsce wyjątkowy event kulinarny: Kolacja Mistrzów – Polskie ryby i skorupiaki.
 
 
Jak sama nazwa wydarzenia wskazuje zostało ono przygotowane przez uznanych i cenionych Szefów Kuchni:

•  Mariusz Kucharczak:
Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10)

Zbigniew Jóźwiak:
Head Chef restauracji Barka Tumska – SŁODOWA 10

Łukasz Wącirz:
Szef Kuchni w Avocado Restaurant & Wine. (Doświadczenie kulinarne zdobywał w polskich i zagranicznych restauracjach. Tytan pracy, młody, uzdolniony i wielokrotnie wyróżniany w międzynarodowych konkursach)

Jakub Kojder:
Sous Chef w Restauracji Bottiglieria 1881. Młody, zdolny, utalentowany. Tak w kilku słowach można określić tego człowieka. Gotowanie to jego żywioł oraz pasja, a Restauracja Bottiglieria 1881 umożliwia mu połączenie pracy i ambicji.
 
 
Menu serwowane na kolacji:

Przystawka I – Mariusz Kucharczak:
Potrawka ze ślimaków z kurkami i popcornem z kaszy gryczanej w kwaśnej śmietanie i młodym majeranku
WINO – Estampa Reserva Cabernet Sauvignion (wino czerwone, wytrawne, Chile)
Przystawka II – Łukasz Wącirz:
Okoń z avocado, rzodkiewką, ogórkiem, dzikim ryżem i jabłkiem
WINO – Mesta Tempranillo Rose BIO (wino różowe, wytrawne, Hiszpania)
Zupa – Jakub Kojder:
Zupa z wędzonego węgorza z dashi
WINO – Forster Qualitatiswein TrockenRiesling (wino białe, półwytrawne, Niemcy)
Danie główne I – Mariusz Kucharczak:
Sum z rakami, pietruszką i selerem naciowym z jabłkiem
WINO – Estampa Reserva Viognier Assemblage(wino białe, wytrawne, Chile)
Danie główne II – Jakub Kojder:
Turbot bałtycki z ziemniakami i miso
WINO – Mesta Verdejo BIO (wino białe, wytrawne, Hiszpania)
Deser – Łukasz Wącirz:
Bliny z białą czekoladą, avocado, gruszką, leszczyną i kawiorem
WINO – Duc de Foix Cava Brut (wino białe, musujące – Hiszpania).
 

Całe menu przygotowanie specjalnie na tą kolację nawiązywało do niezwykłej lokalizacji całorocznej  restauracji na rzece Odrze, Barki Tumskiej – SŁODOWEJ 10 i bliskości malowniczego Ostrowa Tumskiego. Taki event kulinarny to dopiero początek tego, co dla Was szykujemy w sezonie 2018/2019!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Rational Robot - Coupe Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee CTK Doram Piórex Lemonia Manitowoc Foodservice POSbistro Gastromedia Na Lunch
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000