Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Krakowianin z tytu...
Najlepsza ekipa na...
X Ogólnopolski Kon...
Konkurs Les Chefs ...
Konkurs na Najleps...
Mamy polskiego Gor...
VII Ogólnopolski K...
II edycja Konkursu...
Młodzi sommelierzy...
Wielki sukces Zesp...
Rekord Gunnessa w ...
Laureaci Konkursu ...
Bartosz Peter dwuk...
Aleja Gwiazd Sztuk...
Kolacja Mistrzów
Złoty Medal MTP ta...
XIII Mistrzostwa P...
Międzynarodowy Fes...
Galicyjskie Smaki ...
XV Dorszowe Żniwa ...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Elmak
Hello Coffee
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kolacja Mistrzów – Polskie ryby i skorupiaki


W sobotę, 25 sierpnia 2018 w Restauracji Barka Tumska – SŁODOWA 10 miał miejsce wyjątkowy event kulinarny: Kolacja Mistrzów – Polskie ryby i skorupiaki.
 
 
Jak sama nazwa wydarzenia wskazuje zostało ono przygotowane przez uznanych i cenionych Szefów Kuchni:

•  Mariusz Kucharczak:
Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10)

Zbigniew Jóźwiak:
Head Chef restauracji Barka Tumska – SŁODOWA 10

Łukasz Wącirz:
Szef Kuchni w Avocado Restaurant & Wine. (Doświadczenie kulinarne zdobywał w polskich i zagranicznych restauracjach. Tytan pracy, młody, uzdolniony i wielokrotnie wyróżniany w międzynarodowych konkursach)

Jakub Kojder:
Sous Chef w Restauracji Bottiglieria 1881. Młody, zdolny, utalentowany. Tak w kilku słowach można określić tego człowieka. Gotowanie to jego żywioł oraz pasja, a Restauracja Bottiglieria 1881 umożliwia mu połączenie pracy i ambicji.
 
 
Menu serwowane na kolacji:

Przystawka I – Mariusz Kucharczak:
Potrawka ze ślimaków z kurkami i popcornem z kaszy gryczanej w kwaśnej śmietanie i młodym majeranku
WINO – Estampa Reserva Cabernet Sauvignion (wino czerwone, wytrawne, Chile)
Przystawka II – Łukasz Wącirz:
Okoń z avocado, rzodkiewką, ogórkiem, dzikim ryżem i jabłkiem
WINO – Mesta Tempranillo Rose BIO (wino różowe, wytrawne, Hiszpania)
Zupa – Jakub Kojder:
Zupa z wędzonego węgorza z dashi
WINO – Forster Qualitatiswein TrockenRiesling (wino białe, półwytrawne, Niemcy)
Danie główne I – Mariusz Kucharczak:
Sum z rakami, pietruszką i selerem naciowym z jabłkiem
WINO – Estampa Reserva Viognier Assemblage(wino białe, wytrawne, Chile)
Danie główne II – Jakub Kojder:
Turbot bałtycki z ziemniakami i miso
WINO – Mesta Verdejo BIO (wino białe, wytrawne, Hiszpania)
Deser – Łukasz Wącirz:
Bliny z białą czekoladą, avocado, gruszką, leszczyną i kawiorem
WINO – Duc de Foix Cava Brut (wino białe, musujące – Hiszpania).
 

Całe menu przygotowanie specjalnie na tą kolację nawiązywało do niezwykłej lokalizacji całorocznej  restauracji na rzece Odrze, Barki Tumskiej – SŁODOWEJ 10 i bliskości malowniczego Ostrowa Tumskiego. Taki event kulinarny to dopiero początek tego, co dla Was szykujemy w sezonie 2018/2019!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Menos Werner & Mertz EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Watersystem
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000