Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
I Ogólnopolskie Mistrzostwa Kelnerów


Wysoki poziom finalistów, trudne konkurencje i profesjonalne Jury – tak w jednym zdaniu można określić I Ogólnopolskie Mistrzostwa Kelnerów, które odbyły się 13 marca 2018 roku. Nowatorska formuła konkursu zwróciła uwagę wielu przedstawicieli branży i zgromadziła wielu pasjonatów tego zawodu.
 
Sześciu uczestników konkursu finałowego miało przygotować w obecności gości, steaka wołowego do poziomu medium rare (antrykot) z wykorzystaniem serwisu angielskiego – flambirowanie. Kolejną konkurencją była dekantacja wina z wózka kelnerskiego. Jednak najbardziej wymagającym zadaniem okazało się tranżerowanie homara.
 
 
Nad całością czuwało szacowne grono Jury w składzie: Bogdan Migas (Przewodniczący Jury, czołowy Polski sommelier), Bernard Sitarski (Vice - Prezes Stowarzyszenia Kelnerów Polskich) Szymon Kohut, (Mistrz Kelner, pomysłodawca, założyciel i właściciel Krakowskiej Szkoły Restauratorów), Artur Grzęda (Członek komisji egzaminacyjnej Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej przedsiębiorczości w Katowicach, Menadżer ds. HoReCa w Weindich Sp. J.).
 
 
Tytuł Mistrza Kelnera Polski wraz ze złotą tacą otrzymała Lucyna Stępień z Kielc. Drugie miejsce i tytuł Vice Mistrza wraz ze srebrną tacą otrzymał Michał Lapczyk z Cieszyna. Brązowa taca przypadła Sylwestrowi Ochmanowi również z Cieszyna.
 
Organizatorami konkursu było Centrum Kulinarne firmy Weindich oraz Stowarzyszenie Kelnerów Polskich.
 
Źródło: Targi Gastrosilesia/Foodshow

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000