Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
IV. Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich Ale Pasztet!


W Zamku Kliczków po raz czwarty odbył się festiwal kulinarny Ale Pasztet! Podczas konkursu obecni byli znakomici Goście, m.in. Piotr Bikont, Agnieszka Buch, Sylwia Biały i Tomasz Welter. Impreza trwała dwa dni – 23 i 24 listopada. W niedzielę, 23.11, odbyła się konferencja prasowa dotycząca festiwalu, a także książki kucharskiej Za stołem w Kliczkowie i Gotuj jak Top Chef.
 

Jury konkursu dla profesjonalistów przewodniczył Henryk Pasternak, a gremium uzupełniali: Krzysztof Gawlik, Tomasz Górski, Bartosz Heba, Karol Kuc i Leszek Makulski.
 
W konkursie zwyciężyli:

1. Hotel Copernicus – Marcin Gruszka, Kamil Werewka
2. Hotel Grand SAL – Krzysztof Sikora, Piotr Krawczyk
3. JGA Group – Rafał Wojtasik, Piotr Benedyk
 
 
Jury konkursu dla uczniów ponownie przewodniczył Henryk Pasternak. Ponadto w skład grupy weszli: Tomasz Przybyłowski, Artur Dziegański, Łukasz Satława i Sebastian Uchman.

Wśród uczniów zwyciężyli:

1. Zespół Szkół Gastronomicznych Wrocław Karolina Gawron – kapitan drużyny, Emil Ciuła
2. Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych BolesławiecWioleta Sula – kapitan drużyny, Krzysztof Ozga
3. Zespół Szkół Gastronomicznych  Warszawa Tomasz Łuniewski – kapitan drużyny, Jakub Włodarski
 
 
W konkursach amatorskich padły następujące rozstrzygnięcia:

W kategorii Nalewki komisja postanawia nagrodzić następujące osoby:
  • 1 miejsce – Marian Kutasiewicz – Nalewka aroniówka
  • 2 miejsce – Emilia Kupis – Nalewka Kasztelana
  • 3 miejsce – Rada Sołecka Wsi Wilkowisko Sołtysówka – Nalewka z czarnych porzeczek

W kategorii Pasztety komisja postanawia nagrodzić następujące osoby:
  • 1 miejsce – Edyta Mrozek – Pasztet z dzika
  • 2 miejsce – Agata Parfianowicz – Pasztet z dziczyzny z pistacjami i żurawinowym chutneyem;
  • 3 miejsce – Renata Staniak – Pasztet z królika
W kategorii Zapiekanki i pieczenie komisja postanawia nagrodzić następujące osoby:
  • 1 miejsce – Agata Parfianowicz – Quiche z pieczonymi grzybami leśnymi i pieczoną dynią
  • 2 miejsce – Waldemar Bąk – Udziec Przewoski z rydzami i sosem borówkowym
  • 3 miejsce – Helena Gdela – Grzybowa pieczeń w kruchym cieście
 
 
Po dokonaniu oceny dań zgłoszonych do konkursu kulinarnego dla amatorów w kategorii dania jednogarnkowe komisja postanawia nagrodzić:
  • 1 miejsce – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Iłowa – Przysmak myśliwego
  • 2 miejsce – Sołtys Staniak Renata i Rada Sołecka Sołectwo Sanice – Dziki gulasz z kiszonymi rydzami
  • 3 miejsce – Alicja Wyszyńska – Kociołek z dziczyzną i rydzami z dodatkiem topinamburu

Zapraszamy do Zamku Kliczków na Ale Pasztet! już za rok!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000