Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "SMAKI PODLASIA"


W hotelu Pięciu Dębów w Supraślu odbyła się druga edycja konkursu kulinarnego "Smaki Podlasia". Dnia 12 marca 2022 roku o minao najlepszego walczyło 8 drużyn. Co tym razem znalazło się w BLACK BOX?

Wszystkie ekipy kucharskie na wykonanie 9 talerzy mieli 120 minut. Decyzją organizator, Artura Lenczewskiego, w czarnym pudle znalazły się takie produkty jak:

  • policzki wieprzowe - FIRMA BOST
  • serek naturalny "TWÓJ SMAK" - PIĄTNICA
  • serek wiejski - PIĄTNICA
  • mleko owsiane - PIĄTNICA
  • bulion drobiowy - NESTLE / WINIARY
  • redukcja z czerwonego wina - NESTLE / CHEF
  • sos jalapeno - FANEX.

Do dyspozycji uczestników były też ogródek warzywno-ziołowy, przyprawy z firmy Floramex oraz wszystkie produkty wystawione na stanowiskach sponsorskich.

W składzie jury zasiedli:

  • Michał Soliwoda (Przewodniczący),
  • Piotr "Szczypior" Szczygielski (Sekretarz),
  • Artur Zaskórski,
  • Daniel Jakubiec,
  • Marcin Bożek,
  • Bartosz Turowski,
  • Sławomir Miotk,
  • Dariusz Ratuszniak,
  • Michał Arciszewski,
  • Dawid Siniło,
  • Damian Sasinowski 
  • Krystian Sosnowski.

Prowadzącym całe wydarzenie był Sebastian Cichy.

Podczas wieczornej gali ogłoszono wyniki konkursu.

Pierwsze miejsce zdobyła drużyna z Szato Team z Białegostoku, Maciej Wiśniewski i Michał Prokuski. Dla Macieja Wiśniewskiego było to wyjątkowe zwycięstwo, ponieważ powtórzył to osiągnięcie z pierwszej edycji konkursu.

Drugie miejsce zajęła ekipa z Da Aldo Ristorante w Warszawie - Robert Biercewicz i Mariusz Bunia.

Trzecie miejsce otrzymała Restauracja Pocztowa 13 z Gorzowa Wielkopolskiego - Borys Sikorski i Michał Filipczuk.

Było również jedno Wyrónienie, za całokształt pracy podczas konkursu, które otrzymała drużyna z Restauracji Rukola (Dywity) i Restauracji Kardamon (Olsztyn) - Mateusz Kowalkowski i Szymon Kruszeski.

Wszystkim drużynom gratulujemy poradzenia sobie z tak trudnym zadaniem.

fot. Good Lookin Food Fotografia Kulinarna

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000