W hotelu Pięciu Dębów w Supraślu odbyła się druga edycja konkursu kulinarnego "Smaki Podlasia". Dnia 12 marca 2022 roku o minao najlepszego walczyło 8 drużyn. Co tym razem znalazło się w BLACK BOX?
Wszystkie ekipy kucharskie na wykonanie 9 talerzy mieli 120 minut. Decyzją organizator, Artura Lenczewskiego, w czarnym pudle znalazły się takie produkty jak:
- policzki wieprzowe - FIRMA BOST
- serek naturalny "TWÓJ SMAK" - PIĄTNICA
- serek wiejski - PIĄTNICA
- mleko owsiane - PIĄTNICA
- bulion drobiowy - NESTLE / WINIARY
- redukcja z czerwonego wina - NESTLE / CHEF
- sos jalapeno - FANEX.
Do dyspozycji uczestników były też ogródek warzywno-ziołowy, przyprawy z firmy Floramex oraz wszystkie produkty wystawione na stanowiskach sponsorskich.
W składzie jury zasiedli:
- Michał Soliwoda (Przewodniczący),
- Piotr "Szczypior" Szczygielski (Sekretarz),
- Artur Zaskórski,
- Daniel Jakubiec,
- Marcin Bożek,
- Bartosz Turowski,
- Sławomir Miotk,
- Dariusz Ratuszniak,
- Michał Arciszewski,
- Dawid Siniło,
- Damian Sasinowski
- Krystian Sosnowski.
Prowadzącym całe wydarzenie był Sebastian Cichy.
Podczas wieczornej gali ogłoszono wyniki konkursu.
Pierwsze miejsce zdobyła drużyna z Szato Team z Białegostoku, Maciej Wiśniewski i Michał Prokuski. Dla Macieja Wiśniewskiego było to wyjątkowe zwycięstwo, ponieważ powtórzył to osiągnięcie z pierwszej edycji konkursu.
Drugie miejsce zajęła ekipa z Da Aldo Ristorante w Warszawie - Robert Biercewicz i Mariusz Bunia.
Trzecie miejsce otrzymała Restauracja Pocztowa 13 z Gorzowa Wielkopolskiego - Borys Sikorski i Michał Filipczuk.
Było również jedno Wyrónienie, za całokształt pracy podczas konkursu, które otrzymała drużyna z Restauracji Rukola (Dywity) i Restauracji Kardamon (Olsztyn) - Mateusz Kowalkowski i Szymon Kruszeski.
Wszystkim drużynom gratulujemy poradzenia sobie z tak trudnym zadaniem.
fot. Good Lookin Food Fotografia Kulinarna
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.