Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
II Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji


W sobotę 17 marca odbyły się, organizowane przez Powiatowe Centrum Integracji Społecznej w Legionowie, II Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji, nie były to łatwe zmagania, bo ślimak nie jest łatwym tematem.

Dziewięć drużyn, wyłonionych na drodze przysyłanych wcześniej zgłoszeń zawierających receptury i zdjęcia, rywalizowało o miano mistrza w przyrządzaniu ślimaków. Wygląd konkursowych talerzy i sprawność kucharzy zachwycały obserwatorów, a smaki dodatkowo zmusiły jury do długich obrad. W efekcie wyłoniono czterech laureatów, a w tym dwie drużyny ex aequo zajęły trzecie miejsce. Najwięcej punktów i pierwsze  miejsce przyznano Piotrowi Huszcz i Katarzynie Kaczmarczyk z restauracji Piano w Lublinie, którzy w nagrodę pojadą na szkolenie do restauracji Martin Berasategui w San Sebastian ufundowane przez Euro- Toques Polska.


 
Drugie miejsce
zajęli Tomasz Sowiński i Marcin Kowalski z restauracji Pasja w Gorzowie Wielkopolskim. Taką samą ilość punktów i trzecie  miejsce zdobyły dwie drużyny: Radosław Gierałtowski i Przemek Zalewski z restauracji Szafarnia z Gdańska oraz  Karol Gudajtys i Mateusz Hawrus, Catering Dietetyczny Kredens Smaku z Suwałk.
 
Ślimaki- niezwykle wartościowy, choć zapomniany przez nas produkt i owoce goji- także niezwykle wartościowy owoc, również  ze względu na swoje walory lecznicze.
 
Te mistrzostwa były niezwykłe także dzięki ludziom, którzy je wsparli w różny sposób. Szczególne podziękowania należą się partnerom i sponsorom oraz wspaniałemu gronu jurorów, które zechciało poświęcić swój czas i swojdoświadczenie.

Zapraszamy na naszą stronę na Fb, żeby poznać te szanowne grono.
www.facebook.com/creatorsmakow/

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000