Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
III Kulinarny Rajd Mistrzów wygrała ekipa Folwarku Folińscy



W dniu 21 listopada 2014 roku w Haston Congress Center we Wrocławiu odbyła się III edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów. W zmaganiach konkursowych wzięło udział 12 drużyn kucharskich, które wyłoniono na podstawie wcześniejszych kwalifikacji.

Już po raz trzeci w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu – spotkali się najlepsi kucharze z całej Polski.

Każda z drużyn biorących udział w konkursie składała się z szefa i pomocnika, którzy musieli wykazać się perfekcyjną techniką przygotowania dań, współpracą, dobrą organizacją czasu, a także odpornością na stres.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy byli: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak, Paweł Mieszała, Joseph Seeletso oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

Tematem III edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów było:
Konkurencja sprawnościowa

  • Sznurowanie kurczaka do pieczenia – 1 minuta (pomocnik szefa)
  • Luzowanie szynki wieprzowej z kością i podział na trzy frykanda – 4 minuty (szef ekipy)

Konkurencja techniczna

  • Przekąska ciepła – ser korociński (smak naturalny), pasternak, pomarańcza
  • Danie główne – dowolny element wieprzowiny z kością, cydr, orzechy laskowe.

Dodatkowo każda ekipa musiała wykorzystać w daniu głównym produkty firmy Mc Cain – Pommes Parisiennes lub Potato Slices.

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu była uroczysta Gala, na której ogłoszono wyniki oraz wręczono nagrody i dyplomy. Wieczorną imprezę uświetnił swoim występem Krzysztof Krawczyk.

Na najwyższym stopniu podium stanęła drużyna reprezentująca Folwark Folińscy, która uzyskała łącznie 427 punktów i zdobyła czek na 7.000 zł oraz nagrody rzeczowe.
  
Drugie miejsce i 5.000 zł oraz nagrody rzeczowe przyznano drużynie z Restauracji Enjoy z Poznania.
 
Trzecie miejsce i 3.000 zł oraz nagrody rzeczowe zdobyła drużyna z Restauracji Bernard z Wrocławia.

Organizatorem wydarzenia był Haston City Hotel oraz Komisja Gastronomiczna Polish Prestige Hotels & Resorts, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.

Wszystkim  zwycięzcom i uczestnikom konkursu serdecznie gratulujemy i zapraszamy za rok!


Wyniki szczegółowe III edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów:

1. Folwark Folińscy 427 punktów – I miejsce
2. Restauracja Enjoy – Poznań – 414 punktów – II miejsce 
3. Restauracja Bernard – Wrocław – 411 punkty – III miejsce
4. Hotel Zdrojowy Pro-Vita – Kołobrzeg – 394 punkty – IV miejsce
5. Elbest Hotel – Krynica Zdrój – 373 punkty – V miejsce
6. Restauracja Pod Papugami – Wrocław – 369 punktów – VI miejsce
7. Food Art. Galery – Wrocław – 362 punkty – VII miejsce
8. Terminal Hotel – Wrocław – 354VIII miejsce
9. Restauracja Sielawa – Mikołajki – 331 punktów – IX miejsce
10. Hotel Wodnik – Wrocław – 329 punktów – X miejsce
11. Pałac Kotuliński 279 punktów – XI miejsce
12. Tawerna Kapitańska – Ścinawa Polska – 218 punktów – XII miejsce


Oerlemas Foods Polska
ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel: (52) 319 30 12
fax: (52) 318 94 49
ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000