Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Aleja Gwiazd Sztuk...
Kolacja Mistrzów
Złoty Medal MTP ta...
XIII Mistrzostwa P...
Polish BBQ KING...
Międzynarodowy Fes...
Galicyjskie Smaki ...
XV Dorszowe Żniwa ...
Finał konkursu bar...
Krajowy finał Worl...
Druga edycja progr...
Grill KAMADO b - N...
Grillo wędzarnia S...
Mistrzostwa Polski...
Polska na podium ś...
Dwudniowy Event Ku...
Paweł Pyra zwycięz...
XIII edycja konkur...
I Ogólnopolskie Mi...
IV edycja Kulinarn...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
Smoker
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Gros
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Fanex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Grill KAMADO c - Nagrodą w konkursie Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś



W zabytkowym XV-wiecznym Zamku, usytuowanym na wzgórzu nad rzeką Narwią w Pułtusku odbyła się jubileuszowa X. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
 
Pomysłodawcą i organizatorem tego wydarzenia jest szef kuchni w Hotelu Lord w WarszawieStefan Birek.
 
 
Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej była przystawka zimna lub gorąca, której składnikiem obowiązkowym był filet z miętusa i jogurt naturalny oraz danie główne, w którym należało wykorzystać przede wszystkim udziec z sarny i borowiki.
 
 
Stanowiska wszystkich ekip były wyposażone w profesjonalny sprzęt gastronomiczny m.in. Grill Kamado Classic, który umożliwia przygotowanie 10-kilogramowego indyka, 12 burgerów, 6 kurczaków w pionie, 8 steków lub 7 stojaków z żeberkami.
 
 
Komisji jury przewodniczyli:
  • Adam Michalski - Przewodniczący jury
  • Dariusz Zahorański - V-c Przewodniczący jury
  • Mariusz Nowicki - Sekretarz.
Konkurs kulinarny oceniało Profesjonalne Jury Degustacyjne w składzie:
  • Krzysztof Wojtal
  • Mirosław Reszczyk
  • Zbigniew Łęgowski
  • Krzysztof Robert Szulborski
  • Dariusz Zahorański.
Konkurs kulinarny oceniało Jury Techniczne w składzie:
  • Piotr Szczygielski
  • Tomasz Gawarzyński.
 
W kategorii profesjonaliści wzięły udział następujące drużyny:

1. Tomasz Sowiński oraz Marcin Kowalski - RESTAURACJA PASJA (Gorzów Wlkp.)
2. Marcin Ćwik oraz Mikołaj Kruszona - PURO HOTEL POZNAŃ (Nifty No.20)
3. Paweł Żukowicz oraz Przemysław Siuda - RESTAURACJA SOWA (Bydgoszcz)
4. Janusz Sychta oraz Dawid Widrowski - SHERATON SOPOT HOTEL
5. Hubert Misterkiewicz oraz Łukasz Wolny - HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ (Busko Zdrój)
6. Bartosz Ludniewski oraz Tomasz Szymański - SMACZNA DIETA I HOTEL FADO (Gorzów Wlkp.)
7. Mariusz Szwerluga oraz Piotr Kuzdro - GRAND HOTEL BOUTIQUE (Rzeszów)
8. Grzegorz Bucki oraz Adriana Wójcikowska - RESTAURACJA AMARYLIS/Hotel Qeen (Kraków)
9. Dariusz Gibas oraz Sebastian Ossowski - PROLOGUE RESTAURANT (Gdańsk)
10. Jakub Rusinek oraz Wojciech Kotula - HOTEL METROPOLITAN (Rzeszów)
11. Dominik Moćko oraz Piotr Trześniewski - HOTEL MARRIOTT (Warszawa)
12. Sebastian Szynkiewicz oraz Patrycja Reich - DOLCE VITA (Bydgoszcz).
 

Pierwsze miejsce zdobył zespół Bartosza Ludniewskiego i Tomasza Szymańskiego z Restauracji Smaczna Dieta/Hotel Fado w Gorzowie Wielkopolskim. Zespół ten otrzymał nagrodę główną Grill Kamado Classic- o wartości 3999 zł.
 
 
Drugie miejsce przyznano drużynie w składzie Grzegorz Bucki i Adriana Wójcikowska z Restauracji Amarylis/Hotel Qeen w Krakowie, która uzyskała również nominację do finału KPP (wg klasyfikacji wymaganej przez regulamin KPP drużyna ta zdobyła największą liczbę punktów).
 
 
Trzecie miejsce przypadło Tomaszowi Sowińskiemu i Marcinowi Kowalskiemu z Restauracji Pasja w Gorzowie Wielkopolskim. Drużynie tej jury degustacyjne przyznało też pierwsze miejsce za najsmaczniejsze danie.
 
Konkurs organizowany był przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.

Patronat honorowy nad konkursem objął Minister Środowiska – Henryk Kowalczyk oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Krzysztof Jurgiel.
Dziękujemy Green Spoon za możliwość wykorzystania zdjęć https://www.facebook.com/GreenSpoonLife/
 
Więcej informacji na www.grillkamado.pl
 

GRILL KAMADO
Aleja Wojska Polskiego 27A
18-300 Zambrów
e-mail: info@grillkamado.pl
tel.: 696 514 002
www.grillkamado.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Pizzola Rational Smoker Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Makro Cash & Carry Reinex Na Lunch Barry Callebaut M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000