Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Mavericks w centru...
Pierwsze MOLO w Św...
Starbucks otwiera ...
Costa Coffee FlyDi...
Hampton by Hilton ...
Hotel Grano oferuj...
Będą nowe wnętrza ...
Hotel Number One
Tomasz Jakubiak o ...
Meat & Fit w Socha...
Dariusz Gwiazda no...
Karnawałowe drinki...
Rekomendacja SLOW ...
Otwarcie lokalu Me...
Udany projekt Winn...
Meat & Fit
Czego nie powinno ...
Gęsina na Świętego...
THE LEGENDARY Whit...
Nowe twarze za ste...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
GRILL KAMADO
Gastromix
Naczynia Polska
GROS
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Hello Coffee
Iglotex
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Menos
Caffetea
Fanex
Sokołów
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Gęsina na Świętego Marcina w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim


Już od początku listopada 2017 w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim rozpoczęła się ogólnopolska akcja – Gęsina na Świętego Marcina 2017. To właśnie w tych obiektach na przełomie listopada i grudnia będą mieli Państwo możliwość spróbować autorskich dań Mariusza Kucharczaka na bazie gęsiny. Akcja trwa w 100 najlepszych restauracjach w całej Polsce i jest prawdziwą gratką dla smakoszy tego co polskie i tradycyjne.
 
Szef Kuchni w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim przygotował 4 specjalne przepisy z gęsiny bazujące na naszych lokalnych produktach, które można spotkać choćby w Borach Dolnośląskich otaczających Zamek Kliczków. W tych daniach odnajdziecie tradycyjne podejście do gęsiny, jak również jej innowacyjną odsłonę.
 
Przystawka - Chałka pszenna z majonezem z topinamburu i jabłka, pâté z gęsich wątróbek, piklowana czerwona cebula, kwaśna śmietana i chrobotek reniferowy. Ten starter to prawdziwa rozkosz dla podniebienia wariacja przenikającej się słodyczy chałki i konkretnego smaku pâté, sprawia, że każdy z próbujących będzie miał ochotę na więcej. Chrobotek reniferowy zbierany w Kliczkowskich lasach sprawia, że to danie ma w sobie nutę lokalności.
 
Zupa - Consommè z ziemniaka pieczonego w ognisku na wędzonej gęsi ze smażonym borowikiem i kluseczkami. Rozgrzewający, aromatyczny bulion, który idealnie sprawdza się w jesienne, chłodne dni.
 
 
Danie główne - Confitowane udo gęsi glazurowane rokitnikiem, buraczane kopytka, palony jarmuż i sos z cydru jabłkowego. Porcja wybitnej gęsiny idealnie skomponowanej z buraczanymi kopytkami sprawia, że możemy poczuć tradycyjną kuchnię polską, w najlepszym wydaniu Szefa Kuchni – Mariusza.
   
Deser - Topinambur w 3 odsłonach z nasionami słonecznika i pudrem pomarańczowym . deser doskonale uzupełnia całą gęsią ucztę – jest to odsłona deseru w wytrawnej postaci, która na pewno zaskoczy każdego.
Do wszystkich dań z naszego menu Akcja Gęsina na Świętego Marcina polecamy idealnie sparowane wina przygotowane przez Winnica Turnau z Baniewic w Województwie Zachodniopomorskim.
        
Zapraszamy do odwiedzenia restauracji w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim i by  przekonać się, jak smakuje gęsina – świetlany produkt na ucztach i dworach szlacheckich w XVII wieku!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Robvita Smoker GRILL KAMADO Gastromix Matlix Naczynia Polska GROS HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Reinex Barry Callebaut Barson Caffetea Tableart Tomasz Miszczak
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000