Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Gault&Millau Tour podsumowanie spotkania w Poznaniu


Takich spotkań się nie zapomina! Setka znakomitych szefów kuchni w niezwykle klimatycznych wnętrzach poznańskiej restauracji Concordia Taste plus wyjątkowe kompozycje smakowe serwowane przez najzdolniejszych w regionie to z pewnością przepis na wyjątkowe kulinarne doznania, które na długo zostaną w pamięci.
 

Podążaj za tym co Cię uszczęśliwia to motto wyryte na ścianie restauracji, której szefuje laureat nagrody głównej w tym Regionie i hasło, któremu z pewnością są wierni wszyscy tegoroczni zwycięzcy, którzy konsekwentnie realizują swoją pasję, a w ich potrawach czuć miłość do kuchni i gotowania.
 
 
Szefem roku Gault&Millau Tour w regionie Wielkopolska i Dolny Śląsk został wielki pasjonat polskiej kuchni serwowanej w nowoczesnym wydaniu, właściciel i szef kuchni restauracji A nóż widelecMichał Kuter. Nagroda dla najlepszego Szefa Kuchni Tradycyjnej powędrowała do Andrzeja Klimka z Pałacu Tłokinia. Najlepszą Kobietą Szefem okrzyknięto Justynę Słupską Kartaczowską z Restauracji Acquario. Szefem Jutra został Tomasz Połom z Uroczyska Siedmiu Stawów, zaś tytułem Młody Talent został uhonorowany Adam Adamczak z restauracji Concordia Taste, w której odbywało się spotkanie.
 
 
Na co dzień dla gości są najczęściej niewidoczni, podczas spotkania w Poznaniu to oni byli w centrum uwagi, a to jak wygląda proces przygotowywania przez nich potraw uczestnicy spotkania mogli zobaczyć na żywo. Wszyscy laureaci, poza Tomaszem Połomem, który nie mógł osobiście odebrać nagrody, po ogłoszeniu wyników, mieli okazję by uchylić rąbka kulinarnej tajemnicy i przygotować dla gości coś specjalnego. Potem była oczywiście szansa na degustacje, które tylko potwierdziły słuszność ocen inspektorów.
 

Poznań to drugie z miast gospodarzy tegorocznych spotkań dla mistrzów kuchni z cyklu Gault&Millau Tour. Uwiódł nie tylko świetnymi doznaniami smakowymi, ale również ciepłą i serdeczną atmosferą. Widać, że tutejsi szefowie kuchni chętnie ze sobą współpracują, wzajemnie się doceniają i są otwarci na nowe inspiracje. W spotkaniu wzięli udział mistrzowie kulinariów z Wielkopolski i Dolnego Śląska wyłonieni na podstawie oceny inspektorów Gault&Millau Polska, którzy od marca anonimowo odwiedzają restauracje w całym kraju. Polska została na potrzeby tego przedsięwzięcia umownie podzielona na cztery regiony, w których odbywają się spotkania gromadzące szefów z danego rejonu. Podczas każdego ze spotkań są przyznawane nagrody dla najlepszych w regionie w pięciu kategoriach: Kuchnia Tradycyjna, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku.
 
 
Laureaci Gault&Millau Tour 2015 w regionie Wielkopolska i Dolny Śląsk:
  • Szef Roku – Michał Kuter (A Nóż Widelec)
  • Szef Jutra – Tomasz Połom (Uroczysko Siedmiu Stawów)
  • Młody Talent – Adam Adamczak  (Concordia Taste)
  • Kobieta Szef  – Justyna Słupska Kartaczowska (Restauracja Acquario)
  • Kuchnia Tradycyjna – Andrzej Klimek (Pałac Tłokinia).
 
Wierzymy, że spotkania Gault&Millau Tour będą dla szefów kuchni płaszczyzną do wymiany doświadczeń, źródłem kulinarnych inspiracji i przyczynią się do integracji środowiska gastronomicznego w Polsce zgodnie z misją Gault&Millau.

Kolejne spotkana z serii Gault&Millau Tour odbędą się  we wrześniu w Gdańsku i Krakowie. Już dziś serdecznie na nie zapraszamy.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000