Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Gault&Millau Tour Warszawa 2015


Najlepsi szefowie kuchni, kulinarne premiery w wykonaniu laureatów regionalnych nagród i niezapomniane smakowe doznania – tak w skrócie można podsumować pierwsze w historii spotkanie najlepszych Szefów Kuchni zorganizowane w Warszawie przez Gault&Millau Polska.
 
 
15 czerwca w  kultowej warszawskiej restauracji Concept 13 spotkała się śmietanka polskiej gastronomii. W spotkaniu wzięło udział stu mistrzów kulinariów z województw mazowieckiego, łódzkiego i Lubelszczyzny. Najlepszym w regionie Centrum Szefom Kuchni oficjalnie wręczono nagrody w pięciu kategoriach:
  • Szef Roku – Dariusz Barański (Concept 13)
  • Szef Jutra – Michał Bryś (L'Enfant Terrible)
  • Młody Talent – Piotr Ślusarz (R 20)
  • Kobieta Szef – Małgorzata Marchewka (Winkolekcja)
  • Kuchnia Tradycyjna – Kamil Mateńka (Pod Gigantami).
 
Wszyscy laureaci zaprezentowali swoje popisowe dania.  Formuła była podobna do wyczynów znanych z telewizyjnych programów kulinarnych. Każdy z nagrodzonych po ogłoszeniu wyniku w danej kategorii miał pół godziny za zaprezentowanie swojej propozycji, a publiczność mogła ich wyczyny obserwować i komentować, a potem oczywiście ich skosztować. 
 
 
To pierwsze z cyklu spotkań pod hasłem Gault&Millau Tour,  które Gault&Millau Polska organizuje w tym roku. Polska została  na potrzeby tego przedsięwzięcia umownie podzielona na cztery regiony, w których są organizowane spotkania. Pierwszy zlot najlepszych szefów kuchni w Warszawie już za nami, kolejne odbędą w Poznaniu, Krakowie i Trójmieście.
 
 
Na spotkania zapraszani są szefowie kuchni z danego regionu reprezentujący restauracje, które w tym sezonie znalazły się pod lupą inspektorów Gault&Millau. Samo zaproszenie danego szefa do udziału w Gault&Millau Tour jest już dla niego dowodem uznania.
 
 
Wierzymy, że spotkania Gault&Millau Tour w dalszej perspektywie przyczynią się do integracji środowiska gastronomicznego w Polsce. Mamy nadzieję, że w ten sposób zwrócimy również uwagę szerszych środowisk na znaczenie podtrzymywania unikalnego charakteru kultury i tradycji danego regionu dla jego promocji  w Polsce i na arenie międzynarodowej.
 
Kolejne spotkanie z cyklu Gault&Millau Tour już 29 czerwca w Poznaniu. Już dziś serdecznie na nie zapraszamy!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000