Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Grzegorz Adamarek ponownie w finale Kulinarnego Puchar Polski


Konkurs odbył się w ramach 19. edycji Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza. Rywalizowało w nim 9 dwuosobowych drużyn, które miały za zadnie przygotować danie główne i deser. Produkty, które były obowiązkowe w obu konkurencjach polędwica z sarny, polskie grzyby kurki (danie główne) czy miód wielokwiatowy i polska borówka leśna to przede wszystkim – miały na celu pokazać, że to co dobre pochodzi z natury,  a sam konkurs promował walory produktów naturalnych pod nazwą Dary lasów.
 
Wyniki zmagań kucharzy oceniało dziewięciu członków jury.  Największa ilość punktów i nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018 zdobyła drużyna i z Hotelu Blue Diamond Trzebowisko w składzie Grzegorz Adamarek i Dariusz Osika. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Jan Cup i Karolina Płatek z Restauracji Percheron w Krakowie II miejsce oraz Monika Ślęzak i Aneta Stelmach z Tawerna Marina w Tarnobrzegu III miejsce.
 
 
Konkurs Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro nie był jedyną atrakcją tego weekendu w Narolu. W ramach Jarmarku odbyły się także: III edycja Konkursu dla Kół Gospodyń Wiejskich Spod Galicyjskiej Strzechy,  Konkurs dla Kół Łowieckich Smaki Roztocza oraz Konkursu dla Przetwórców Dóbr Leśnych pn. Polskie Smaki Kniei. Nie zabrakło również kiermaszu rękodzielników, warsztatów ginących zawodów oraz stoisk, na których można kupić tradycyjne produkty.

Więcej informacji o konkursie na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000