Dnia 7 lipca, na rynku w Narolu, odbył się kolejny konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski – Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro.
Do konkursu zostało zakwalifikowanych 9 drużyn. Każda z nich miała za zadanie przygotować danie główne z pstrąga roztoczańskiego z użyciem oleju Świątecznego Roztoczańskiego (rzepakowego) oraz deser z truskawek odmiany sengana z dodatkiem sera twarogowego ricotta zwykła i miodu wielokwiatowego z rodzimej pasieki.
Najlepsze, zdaniem Jury, dania przygotowała ekipa z Hotelu Blue Diamond: Grzegorz Adamarek, który wystąpił w duecie z Michałem Łakomym. Zwycięzca oprócz cennych nagród otrzymał również nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2017.
Na kolejnych miejscach uplasowali się:
- II miejsce: Patryk Stanewicz i Józef Pojasek z Hotelu Teodorka,
- III miejsce: Marcin Ćwik i Piotr Benedykt z Hotelu Puro.
Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro to dziewiąty z dziesięciu konkursów nominowanych do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. W finale, który odbędzie się w dn. 26-27 września, podczas targów Polagra Gastro, udział wezmą również zwycięzcy KPP 2016: Paweł Salamon i Maciej Pisarek.
Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również na nasz kanał filmowy na Youtube.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.