Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Finał VI edycji elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurants


Finał VI edycji elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurants w tym roku odbył się w Szczawnicy w Dworku Gościnnym. Wybór okazał się pod każdym względem trafny.
 
Dworek Gościnny – miejsce tegorocznej Gali to miejsce niezwykłe. Tutaj niegdyś bawiła się przedwojenna śmietanka towarzyska, a obecnie skupia życie kulturalne i artystyczne regionu. Zniszczony przez pożar w 1962 r. został odbudowany od podstaw i oddany do użytku w 2011 r. Piękne wnętrza zabytkowego obiektu wspaniale współgrały z nowoczesnymi multimediami. Dzięki swoim nowatorskim rozwiązaniom obiekt ten był doskonałym miejscem na organizację Gali Poland 100 Best Restaurants Awards 2016.
 

Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację, głosowania na stronie internetowej akcji, głosowania w mediach społecznościowych oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.

Nagrody były przyznawane w KATEGORII: NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE oraz NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE w czterech grupach : AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce, GRAND AWARD – 3 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce plus. Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów – ankiety, głosowania, 25% oceny inspektorów.
 
 
Najlepszą restauracją w Polsce została RESTAURACJA Amber Room z Warszawy nagrodę odebrali: Robert Skubisz Wiceprezes Zarządu & Szef kuchni wraz z Arkadiuszem Żochowskim – Managerem Operacyjnym. Najlepszą karczmą w Polsce została po rocznej przerwie krynicka karczma Cichy Kącik.
 
GRAND AWARD – TRZY WIDELCE PLUS otrzymało 12 restauracji, GRAND AWARD – TRZY WIDELCE 45 restauracje w tym 3 karczmy. BEST OF AWARD OF EXCELLENCE - DWA WIDELCE 32 restauracje w tym 3 karczmy a AWARD OF EXCELLENCE – JEDEN WIDELEC 11 restauracji.
 
 
Przyznano również nagrody specjalne – Szef Kuchni Roku 2016 został Robert Skubisz – Amber Room, który został również nagrodzony za najlepsze TASTING MENU 2016.  OSOBOWOŚCIĄ KULINARNĄ ROKU 2016 został Jarosław Walczyk. W kategorii NAJLEPSZY TELEWIZYJNY PROGRAM KULINARNY 2016 nagrodę odebrała Ewa Wachowicz – EWA GOTUJE – Polsat. Rober Sowa został laureatem dwóch nagród specjalnych: IMPREZA KULINARNA ROKU 2016 – Konkurs Roberta Sowy Kulinarny Talent oraz KSIĄŻKA KUCHARSKA ROKU 2016 – Rober Sowa – KROK PO KROKU z Robertem Sową.
 
Zaraz po uroczystym rozdaniu nagród, goście rozkoszowali się wspaniałymi potrawami przygotowanymi przez szefów kuchni restauracji restauracji Jazz Bar oraz Modrzewie Park Hotel.
 
 
WYNIKI:
 
KATEGORIA: NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE 2016 AWARD OF EXCELLENCE 1 WIDELEC
  • 27 PORCJI – Kraków
  • RESTAURACJA KOWALL – Kowale
  • RESTAURACJA GOŚCINIEC FLORIAŃSKI – Kraków
  • RESTAURACJA CZARNA OWCA HOTEL PIWNICZNA SPA&CONFERENCE – Piwniczna Zdrój
  • RESTAURACJA JOKER – Tychy
  • LA CANTINA – Katowice
  • RESTAURACJA GRANDE COZZE – Kielce
  • TAWERNA KAPITAŃSKA – Oława
  • RESTAURACJA MIRAMARE HOTELU AURORA SPA AND WELLNESS – Międzyzdroje
  • RESTAURACJA ZIELONY OGRÓD – Zabrze
  • RESTAURACJA KREDENS – Opole
BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 WIDELCE
  • PIKADO – Toruń
  • RESTAURACJA MAGIEL KULINARNY – Sosnowiec
  • RESTAURACJA UMAMI – Pyskowice
  • BRICK KRAKOWSKA 18 – Tarnowskie Góry
  • RESTAURACJA HOTELU SPA LASKOWO – Jankowice
  • TRATTORIA LA CANTINA – Gdańsk
  • RESTAURACJA BARYŁKA – Gdańsk
  • RESTAURACJA NATURA - PRZYLĄDEK ROSEVIA FRIENDS & FAMILY RESORT – Jastrzębia Góra
  • SECRETARIAT – Sopot
  • RESTAURACJA POLANKA – Krosno
  • RESTAURACJA ORANŻERIA W HOTELU SPA DR IRENA ERIS WZGÓRZA DYLEWSKIE – Wysoka Wieś
  • TRATTORIA LA RIVA – HOTEL WILLA PORT CONFERENCE RESORT & SPA – Ostróda
  • RESTAURACJA & BAR STARA KAMIENICA – Warszawa
  • KUCHNIA OTWARTA – Warszawa
  • SZARA EMINENCJA – Warszawa
  • RESTAURACJA DOMEK W DOLINIE – Krynica Zdrój
  • NO7 RESTAURANT – Kraków
  • PIWNICA RYCERSKA – Kęty
  • RESTAURACJA MAGNIFICA – Kraków
  • RESTEURACJA MIODOWA 8 – Wadowice
  • RESTAURACJA JAZZ BAR – Szczawnica
  • RESTAURACJA MONTE – CARLO – Kielce
  • GOŚCINIEC RYŃSKI MŁYN – Ryn
  • RESTAURACJA KARCZMA LWOWSKA – Wrocław
  • ARTE ESPANOL RESTAURANTE – Tarnów
  • RESTAURACJA BROWAR CZENSTOCHOVIA – Częstochowa
  • RESTAURACJA GIERKRÓWKA – Zawada
  • RESTAURACJA PORTOWA – Gliwice
  • RESTAURACJA CADENZA – Katowice
  • GRAND AWARD – 3 WIDELCE
  • RESTAURACJA ART DECO HOTEL SPA DR IRENA ERIS POLANICA ZDRÓJ
  • RESTAURACJA REFEKTARZ HOTEL ZAMEK RYN
  • QUALE RESTAURANT – Łódź
  • RESTAURACJA PRZĘDZALNIA HOTEL FABRYKA WEŁNY & SPA – Pabianice
  • RESTAURACJA CAFE ORANŻERIA – Kraków
  • RESTAURACJA MODRZEWIE PARK HOTEL – Szczawnica
  • RESTAURACJA SZÓSTY ZMYSŁ – HOTEL SPA DR IRENA ERIS KRYNICA ZDRÓJ
  • RESTAURACJA ZAKOPIAŃSKA – Zakopane
  • EXCLUSIVE RESTAURANT POD GIGANTAMI – Warszawa
  • LE VICTORIA BRASSERIE MODERNE – Warszawa
  • SALINA RESTAURANT – Bochnia
  • RESTAURACJA MOONSFERA - Warszawa
  • RESTAURACJA SALTO – Warszawa
  • DEKANT WINEBAR & RESTAURANT – Warszawa
  • RESTAURACJA SZCZERE POLE W HOTELU BRANT – Wiązowna
  • RESTAURACJA HALKA – Warszawa
  • BOCIAN MORSKI – Sopot
  • RESTAURACJA ATMOSPHERE – Słupsk
  • RESTAURACJA HASHI SUSHI - Gdynia
  • BULAJ ARTUR MOROZ – Sopot
  • SZAFARNIA 10 – Gdańsk
  • MAŃANA BISTRO & WINE BAR – Chorzów
  • BEKSIEN – Bielsko-Biała
  • STUDIO QULINARNE – Kraków
  • RESTAURACJA BLUEBELL W HOTELU NATURA RESIDENCE – Siewierz
  • RESTAURACJA ASTORIA – Częstochowa
  • RESTAURACJA WINIARNIA TERRA MARE – Katowice
  • Z DRUGIEJ STRONY LUSTRA – Szczecin
  • PROJEKT KUCHNIA RAFAŁ LORENC – Koszalin
  • RESTAURACJA NEW ISLAND PUB W HOTELU MIKOŁAJKI – Mikołajki
  • RESTAURACJA PAŁACOWA HOTELU ANDERS – Stare Jabłonki
  • PAŁAC TŁOKINIA – Tłokinia Kościelna
  • RESTAURACJA DESTYLARNIA PAŁAC MIERZĘCIN WELLNESS & WINE RESORT – Mierzęcin
  • RESTAURACJA PAŁAC WIĘKSZYCE – Większyce
  • RESTAURACJA POD FREDRĄ – Wrocław
  • RESTAURACJA FARINA – Kraków
  • RESTAURACJA EGO W HOTELU ALTER – Lublin
  • RESTAURACJA THE PIANO – Bytom
  • RESTAURACJA VILLA GARDENA – Chorzów
  • RESTAURACJA LA MADDALENA – Wrocław
  • PROJEKT 36 – Sopot
  • AleGloria – Warszawa
GRAND AWARD 3 WIDELCE PLUS
  • AMBER ROOM – Warszawa
  • ATELIER AMARO – Warszawa
  • RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – Warszawa
  • RESTAURACJA PLATTER BY KAROL OKRASA – Warszawa
  • STREFA RESTAURACJA & BAR – Warszawa
  • SENSES RESTAURANT – Warszawa
  • RESTAURACJA WODNA WIEŻA – Pszczyna
  • RESTAURACJA SZEROKA № 9 – Toruń
  • RESTAURACJA ROMANTYCZNA – HOTEL SPA DR IRENA ERIS WZGÓRZA DYLEWSKIE – Wysoka Wieś
  • RESTAURACJA REZYDENCJA LUXURY HOTEL - Piekary Śląskie
  • APPASSIONATA – Radzionków
  • N31 RESTAURANT&BAR – Warszawa
NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE 2016
  • AMBER ROOM – Warszawa
KATEGORIA: NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE 2016 BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 WIDELCE
  • KARCZMA POD SOKOŁEM – Sokółka
  • JAKUBOWA IZBA – Ryki
  • KARCZMA LITWOROWY STAW - Białka Tatrzańska
  • GRAND AWARDS – 3 WIDELCE
  • KARCMA MUZYKANCKO – Poronin
  • KARCZMA CICHY KĄCIK – Krynica Zdrój
  • NORDOWI MOL – Celbowo
  • NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE 2016
  • KARCZMA CICHY KĄCIK – Krynica Zdrój
KATEGORIA: NAGRODY SPECJALNE PARTNER POLSKIEJ GASTRONOMII AVIKO Sp. z o.o., ZT KRUSZWICA S.A., GASTRO MAGIC
 
IMPREZA KULINARNA ROKU
  • Konkurs Roberta Sowy Kulinarny Talent
KULINARNY BLOG ROKU 2016
  • Minta Eats – Małgosia Minta
NAJLEPSZY PROGRAM KULINARNY 2016
  • EWA GOTUJE – Polsat
KSIĄŻKA KUCHARSKA ROKU 2016
  • Rober Sowa – KROK PO KROKU z Robertem Sową
DEBIUT ROKU 2016
  • RAGU Pracownia Makaronu – Wrocław
  • Joseph’s Bistro & Wine – Warszawa
GRAND PRIX NAJLEPSZA KARTA WIN 2016
  • Restauracja Refektarz Hotel Zamek Ryn
NAJLEPSZE TASTING MENU 2016
  • Robert Skubisz – Restauracja AmberRoom – Warszawa
KREOWANIE POLSKICH PRZEPISÓW W NOWEJ ODSŁONIE 2016
  • Michał Kuter
KRZEWIENIE SZTUKI KULINARNEJ 2016
  • Adam Chrząstowski
PROMOCJA POLSKIEJ KUCHNI NA ŚWIECIE 2016
  • Marek Widomski
SZEF KUCHNI JUTRA 2016
  • Marcin Przybysz
KUCHARZ ODKRYCIE ROKU 2016
  • Tomasz Purol
KUCHARZ MŁODY TALENT 2016
  • Dawid Szkudlarek
OSOBOWOŚC KULINARNA ROKU 2016
  • Jarosław Walczyk
SZEF KUCHNI ROKU 2016 – REGION CENTRALNY / łódzkie, mazowieckie
  • Wiesław Bober – Restauracja Przędzalnia Pabianice
SZEF KUCHNI ROKU 2016 – REGION WSCHODNI / Podlaskie, Lubelskie, Świętokrzyskie, Podkarpackie
  • Mariusz Zalichta – Restauracja Polanka Krosno
SZEF KUCHNI ROKU 2016 – REGION POŁUDNIOWY / Małopolskie, Śląskie
  • Janusz Myjak – Restauracja Szósty Zmysł Hotel SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój
SZEF KUCHNI ROKU 2016 – REGION POŁUDNIOWO – ZACHODNI / Opolskie, Dolnośląskie
  • Damian Bildź – Restauracja La Maddalena Wrocław
SZEF KUCHNI ROKU 2016 – REGION PÓLNOCNO ZACHODNI / Lubuskie, Wielkopolskie, Zachodniopomorskie
  • Dawid Łagowski – Restauracja Destylarnia Pałac Mierzęcin Wellness& Wine Resort
SZEF KUCHNI ROKU 2016 – REGION PÓŁNOCNY / Pomorskie, Kujawsko-Pomorskie, Warmińsko-Mazurskie
  • Artur Lachowicz – Restauracja Atmosphere Słupsk
SZEF KUCHNI ROKU 2016
  • Robert Skubisz – Restauracja AmberRoom Warszawa.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000