Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.05.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Festiwal Smaku w Grucznie


 
W dniach 20 - 21 sierpnia 2011 r. odbędzie się VI edycja Festiwalu Smaku w Grucznie. Podczas Festiwalu, już po raz piąty, obędzie się konkurs kulinarny Turniej Kucharzy.
 
 
Zwycięzcy Turnieju Kucharzy są nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski 2011 podczas targów Gastro Trendy 2011 odbywających się w Poznaniu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich
 
 
Lista zakwalifikowanych drużyn

1. Hotel Angelo, Katowice Adam Szajner i Mirosław Skrzypczak

2. Hotel Neptun, Międzychód Rafał Kaczmarek i Ryszard Libelt
   
3. Gastro Art Team, GarwolinMarek Rybacki i Mariusz Gachewicz

4. Jak Pragnę Wina, Łódź Szymon Stach i Mateusz Skomka
  
5. Unifreeze Culinary TeamMichał Gorecki i Artur Waver
     
6. Team Herman & Partyka, WrocławTobiasz Herman i Łukasz Partyka

7. Restauracja Sowa BydgoszczDariusz Przybyła i Przemysław Siuda

8. Hotel Słoneczne Młyn, BydgoszczKrzysztof Paprocki i Przemysław Morgut

9. Deutschland TeamOliver Kramp i Oliver Skoluda
 
 
 
Składy sędziowskie:
(kolorem czewonym zaznaczono przewodniczących)
Jury techniczne:
  • Leszek Gryka – Expert Kulinarny
  • Piotr Szczegielski – Euro-Toques Polska
  • Zbigniew Łęgowski – Euro-Toques Polska
 
Jury degustacyjne:
  •  Wiesław Ambros – Euro-Toques Polska – dział Promocji Produktu Polskiego
  • Jacek Kempa – vice Prezydent Euro-Toques Polska
  • Wolfgang P. Menge – Prezydent Euro -Toques Niemcy
  • Jean Castadot – Prezydent  Euro-Toques Belgia
  • Stefan Unterkircher – Prezydent S K V, Sud Tyrol, Włochy
  • Krzysztof Szulborski – Prezes SPKiC, Region Pomorski
  • Waldemar Hołówka – Fundacja Klubów Szefów Kuchni
  • Adam Dmyterko – Prezes SPKiC, Region Zachodniopomorski 

Jury VIP:
  • Paweł Malewski – Prezes Stalgast
  • Christian Collard – Skarbnik Euro-Toques Belgia
  • Stanisław Wroński – Konsul Honorowy Belgii
  • Ks. Wojciech Przybyła – Dyrektor Caritas Diecezji Bydgoskiej
  • Rafał Rykowski – TVP Bydgoszcz
  • Anna Weckwerth – Jabil Global Services Poland
  • Carlos Gonzales Tejera – Stalgast

Koordynator Konkursu Wiesław Wróblewski – Euro-Toques Polska, koordynator ds. eventów

 
 
Program Turnieju Kucharzy:

19.08.2011 r.
  • Do godz.17.00 – Zakwaterowanie jurorów oraz uczestników konkursu w Hostel24 w Bydgoszczy, ul. Lelewela 35A na hasło „EURO TOQUES”
  • Godz. 18.00 – Odprawa uczestników konkursu
  • Godz. 19.00 – Kolacja
  • Od godz. 20.00 do 22.00 – Możliwość obróbki produktów w kuchni: filetowanie, marynowanie, itp.

20.08.2011 r.
  • Godz. 07.00 - 08.30 – Śniadanie
  • Godz. 10.30 - 16.30 – Konkurs Kulinarny
  • Godz. 18.00 – Ogłoszenie wyników
  • Godz. 20.00 – Gala Diner
 
21.08.2011 r.
  • Godz. 07.00 - 10.00 – Śniadanie
  • Do godz.12.00 – Wymeldowanie z Hotelu.


Organizatorzy: Akademia Molekularna Jeana Bos, Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły.
Patronat: Euro-Toques Polska, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU!

 Regulamin

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000