Dnia 16 lutego odbył się drugi półfinał konkursu Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2017. Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy.
Uczniowie mieli z zadanie przygotować danie główne z krewetek z dodatkiem dowolnej
Primerby Knorr Professsional.
Zwycięzca konkursu wyjedzie na do restauracji uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz otrzyma nominację do finału konkursu dla profesjonalistów
Primerba Cup 2017.
Finaliści wyłonieni podczas drugich rozgrywek półfinałowych, kolejność przypadkowa:
- Karolina Krzyżak – Technikum Lider w Lublinie
- Tomasz Siewierski – Technikum Lider w Lublinie
- Grzegorz Królik – Technikum Lider w Lublinie
- Piotr Pezowicz – Zespół Szkół Gastronomicznych w Białystomstoku
- Beata Słomienna – Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
- Mariusz Jasiński – Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku.
Nad przebiegiem konkursu czuwało prestiżowe Jury w składzie:
- Tomasz Purol, Przewodniczący Jury – Szef Kuchni Restauracji Blow Up Hall
- Grzegorz Kazubski – Honorowy Prezes OSSKiC
- Artur Skotarczyk – Szef Kuchni Restauracji Muga Poznań
- Katarzyna Daniłowicz – Szef Kuchni Olszewskiego 128 Wrocław
- Sebastian Krauzowicz – Executive Chef Copernicus Toruń Hotel
- Sebastian Olma – Restauracja Sketch w Teatrze Wielkim w Warszawie.
Uczniom, którym nie udało się zakwalifikować do dalszych etapów konkursu dziękujemy za nadesłane zgłoszenia i zachęcamy do udziału w kolejnych edycjach konkursu.
Źródło: www.unileverfoodsolutions.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.