Dnia 18 listopada 2017 roku odbył się Ogólnopolski Festiwal Borów Dolnośląskich Ale pasztet! na Zamku w Kliczkowie. To była już 7. edycja Festiwalu, którego celem jest promocja Dolnego Śląska i potencjału kulinarnego tego regionu.
Zawodnicy zmierzyli się w dwóch konkurencjach. Pierwsza z nich polegała na przygotowaniu pasztetu z karpia w autorskiej odsłonie. W drugiej konkurencji składnikami obowiązkowymi były: filet z sandacza, polskie grzyby leśne, naturalny miód pszczeli, owocowe runo leśne (np. jagody, maliny, jeżyny) i ziemniak polski. To one stały się podstawą dania głównego.
Uczestników tegorocznej edycji Festiwalu Borów Dolnośląskich oceniali: Zbigniew Łęgowski, Grzegorz Kazubski, Wojciech Balicki, Mirosław Reszczyk, Wojciech Harapkiewicz, Maciek Kołodziejczyk i Bartłomiej Heba.
W ocenie Jury najlepszymi okazali się Dawid Konior i Bartosz Puchałka z Restauracji Pastamore i to oni otrzymali nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Dariusz Przepiórka i Krzysztof Panwic z Pałacu Tłokinia - II miejsce oraz Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki z Restauracji Pasja i Smak – III miejsce.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.