Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Dariusz Kuduk zwycięzcą Festiwalu Kuchni Greckiej 2016


Ośmiornica macki, polędwica wieprzowa, ser Halloumi Pittas, ciasto Fillo Kanaki, szparagi zielone Oerlemans i oliwki Kalamata – to tylko niektóre produkty, które musieli wykorzystać do przygotowania swoich dań, zawodnicy startujący w XI Festiwalu Kuchni Greckiej.
 
Festiwal odbył się 8 kwietnia 2016 roku, jak co roku, podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie. Celem konkursu jest promowanie młodych utalentowanych kucharzy, udokumentowanie ich wiedzy zawodowej oraz promocja produktów i kuchni greckiej w Polsce.
 
 
Zmagania konkursowe miał zaszczyt prowadzić Przemysław Skowron – prezenter radia RMF FM. W rywalizacji wzięło udział 11 zawodników, którzy w ciągu 60 minut musieli  przygotować dania inspirowane kuchnią grecką.
 
   
W tym roku poczynania uczestników oceniało jury, w którym zasiadły same Panie:

1. Przewodnicząca: Joanna Ochniak – Chairwoman w Women in WACS Committee, właściciel w FPMS – Doradztwo Unijne Joanna Ochniak i Prezes Zarządu w Gastronomia na Obcasach
2. Rania Kalogerakou – Członek Chef's Club of Greece
3. Iwona Niemczewska – Szef Kuchni i Cukierni Z drugiej strony Lustra – Szczecin
4. Ewa Olejniczak – Dyrektor Gastronomii w Hotelu President**** – Bielsko-Biała
5. Eva Vonazountas – dyplomowany Szef Kuchni, Juror w WACS, Członek Chef's Club of Greece
6. Agata Wojda – Szef Kuchni restauracji Opasły Tom – Warszawa
7. Arleta Żynel – Szef Kuchni Podlaskiej Akademii Kulinarnej – Białystok.
 
 
Po długotrwałej i zaciętej rywalizacji nadszedł czas na ogłoszenie wyników i wręczenie nagród, które miało miejsce podczas uroczystej Gali w restauracji U Artura w Warszawie. Ocenie podlegał nie tylko sam wygląd i smak dania, ale również czas wykonania i praca poszczególnych zawodników.
 
 
Decyzją jury pierwsze miejsce zdobył Dariusz Kuduk (Hotel Silvia Gold – Gliwice), otrzymując nagrodą główną jaką był wyjazd na tygodniowy pobyt w Grecji dla dwóch osób, ufundowany przez Biuro Podróży Hellas Travel oraz czek na kwotę 1.500 zł. Zwycięzcy konkursu wręczono również nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2016.
 
   
Drugie miejsce zajął Piotr Huszcz (Hotel i Restauracja Piano – Lublin). Na najniższym stopniu podium stanął Konrad Kurzajewski (Kyokai Sushi Bar – Poznań).
 
  
Poza zwycięzcami w rywalizacji o miano najlepszego walczyli:
 
1. Grzegorz Adamarek – Hotel Blue Diamond Activ Spa **** – Nowa Wieś
2. Paweł Kubera – Restauracja Figa – Plewiska
3. Kamil Kubiak – Restauracja Nowa Łódź – Łódź
4. Patryk Orzeł – Taverna Grecka Meltemi – Warszawa
5. Sławomir Saguła – Restauracja Javorina – Zakopane
6. Adam Siemczonek – Hotel Polanica Resort&Spa – Polanica Zdrój
7. Karolina Wiśniewska – Hotel Wellness Pro Vita – Kołobrzeg
8. Kamil Zyśk – Restauracja Videlec – Warszawa.
 
Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali pamiątkowy dyplom oraz upominki ufundowane przez Sponsorów.
 
   
 Festiwal odbył się po raz jedenasty jako impreza towarzysząca Międzynarodowym Targom EuroGastro w Warszawie. Jego pomysłodawcą i Organizatorem jest Theofilos Vafidis – znany i ceniony Mistrz i Doradca Kulinarny. Konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2016 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.

Sponsorem relacji jest firma Oerlemans

Oerlemas Foods Polska
ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel.: 52 318 94 26
fax: 52 318 94 49
ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000