Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
10 Jubileuszowy finał konkursu Primerba Cup 2015  


W dniu 21 września 2015 roku na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbył się finał konkursu Primerba Cup. Zadaniem finalistów tegorocznej edycji Primerby Cup było przygotowanie dania głównego z combra jagnięcego, przegrzebka, ogórka, gruszki i Primerby Knorr Professional.
 
 
Primerba Cup to konkurs dla profesjonalistów, już od 10 lat organizowany przez Unilever Food Solutions. Finaliści walczą o tytuł najlepszego kucharza podczas Kulinarnego Pucharu Polski. Nazwa pochodzi od produktu dla profesjonalistów – PRIMERBY KNORR PROFESSIONAL, którą uczestnicy są zobligowani wykorzystać we wszystkich daniach konkursowych.
 
 
Konkurs oceniało Jury pod przewodnictwem Grzegorza Kazubskiego – Makro HoReCa Centrum Manager, Certyfikowanego Jurora WACS (The World Association of Chefs' Societies), w składzie:
  • Stefan Birek – Hotel Lord – Warszawa;
  • Andrea Camastra – Restauracja Senses – Warszawa;
  • Patryk Dziamski – Dziamski Culinary Studio – Poznań;
  • Dariusz Kuźniak – finalista Top Chef, laureat wielu konkursów kulinarnych;
  • Paweł Oszczyk – Hote Le Regina – Warszawa;
  • Tomasz Purol – Hotel Blow Up 5050 – Poznań.
 
Finaliści oprócz pokazania swoich umiejętności kulinarnych musieli również wykazać się profesjonalną współpracą w drużynie, a także dużą odpornością na stres.
 
Nowością w jubileuszowej edycji była formuła podania, wymagany był serwis francuski. Uczestnicy musieli najpierw ułożyć na platerze sześć porcji dania, zaprezentować plater sędziom oraz zaserwować danie na talerze przed stołem sędziowskim.
 
 
Oficjalne ogłoszenie wyników nastąpiło podczas uroczystej Gali, która odbyła się 23 września 2015 roku. Po kilkugodzinnych naradach, jury wyłoniło zwycięską drużynę konkursu Primerba Cup 2015: Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski – NIFTY No.20, Hotel Puro, Poznań. Na podium stanęli również:
  • II miejsce – Szef Drużyny Przemysław Gryz, Łukasz Ziętek – Hotel Spa Dr Irena Eris, Polanica Zdrój;
  • III miejsce – Szef Drużyny Paweł Kubera, Łukasz Kubera – Restauracja Figa, Poznań.
 
Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom i życzymy dalszych sukcesów zarówno na drodze profesjonalnej jak i osobistej.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000